MP2 technologie: wanneer kies je hiervoor?

Back to Berichten

MP2 technologie: wanneer kies je hiervoor?

De MP2 technologie zit in de Venus Viva, Venus Versa, Venus Freeze Plus en in de Venus Legacy. Met de MP2 technologie kun je op het hoogste niveau werken op het gebied van anti-aging en body contouring. MP2 staat voor Multipolair Radiofreqentie en Magnetische pulsen. 

De radiofrequentie stimuleert het collageen in de huid en de magnetische pulsen zorgen voor nieuwe groeifactoren: waaronder nieuwe fibroblasten en angiogenese. Angiogenese is de vorming van nieuwe kleine haarvaatjes, waardoor je een betere doorstroming hebt van voedingsstoffen en van zuurstof. Daardoor krijg je een mooiere, gezondere, vitalere en betere huidconditie. Ook dit draagt bij aan een natuurlijk resultaat op het gebied van huidverstrakking. 

MP2 technologie

Je zet de MP2 technologie in als je huidverstrakking wil realiseren. Dit kan in een kuurvorm waarbij je een keer in de week een behandeling volgt. Je kunt de behandeling ook als energieboost inzetten en dan doe je dat 4 weken achter elkaar. Indien je echt voor optimale verstrakking, body contouring of op cellulite wil werken, zul je dit echt in kuurvorm moeten doen. Deze technologie is non-invasief, ofwel geheel pijnloos. We maken nieuwe fibroblasten aan en dat maakt deze behandeling daarom echt heel erg bijzonder.

Wij hebben tijdens onze opleidingen geleerd dat wij geen nieuwe fibroblasten kunnen aanmaken. Maar wat we wel kunnen doen is de fibroblast voorzien van een prikkel om nieuw collageen aan te maken. Met alle behandelmethodes die we doen stimuleer je het collageen, of je het nu hebt over: LED, bindweefselmassages, microdermabrasie, microneedling of bijvoorbeeld mesotherapie. We zijn altijd bezig met de stimulatie van collageen omdat dit voor de stevigheid van de huid zorgt. Nu met de MP2 technologie gaan we een stap verder!

Collageen

Rond ons 50ste levensjaar is er nog maar liefst 50% collageen aanwezig in de dermis. Wat tevens ook wil zeggen dat je nog maar 50% aan fibroblasten hebt in de huid. Fibroblasten gaan kapot door onder andere externe factoren zoals: zonschade, een verkeerde leefstijl en ongezonde voeding. Als de fibroblasten kapot gaan dan kun je ook niet meer optimaal collageen aanmaken. Dus: op het moment dat je meer fibroblasten kunt aanmaken dan kun je dus ook meer collageen aanmaken (!).

Nu moet je wel beseffen dat deze manier van aanpak om meerdere behandelingen vraagt. Het is niet zo dat je na een behandeling er een hele nieuwe familie aan fibroblasten bij hebt. Zoals je begrijpt heb je iets meer geduld moeten hebben en hebben we hier te maken met een proces. Het aanmaken van een nieuwe bundel aan collageen duurt minimaal al 3 maanden bij een huid die in een goede conditie verkeert. Het proces hiervan duurt langer, maar je zult wel direct de lifting zien. Je ziet direct dat er op je contouren gewerkt is, en hierdoor kijk je alweer uit naar de volgende behandeling.

Dit directe resultaat door de warmte van de radiofrequentie zal binnen 1-5 dagen afnemen en dat is dan ook de reden dat je terug moet komen. We geven een stimulatie van het FGF 2 hormoon (fibroblast growth factor 2). Maar dat is dus een proces. Want de fibroblast growth factor 2 geeft een signaal af naar de cellen en die zorgen dus weer voor de aanmaak van nieuwe fibroblasten, angiogenese (vorming kleine haarvaatjes) en de stimulatie van het collageen. Dit alles zorgt voor natuurlijke huidverjonging. 

Cellics

En zoals je nu misschien ook beter begrijpt is dit een van de redenen waarom wij Cellics in het leven hebben geroepen. Het is eigenlijk niet zinvol om slechts de buitenkant te behandelen als de binnenkant er niet gezond aan toe is. En daarom is het juist zo van belang om de binnenkant te voorzien van alle stoffen die het nodig heeft. Alleen dan kan de buitenkant reageren op het proces wat van binnenuit gebeurt. Dit is dan ook de reden waarom wij met Cellics geheel het roer hebben omgegooid. Je wil dus eerst een goed inzicht krijgen in de conditie van de huid en daarna kunnen we starten met behandelingen zoals de icoone®, de Venus Legacy (MP2 technologie) en etc.

Back to Berichten
X