Lipoedeem

Lipoedeem

Lipoedeem

Op deze pagina vind je meer informatie over lipoedeem en lees je ook waarom het de overweging waard is om als huidspecialist een lipoedeem behandeling aan jouw aanbod toe te voegen.

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem, niet te verwarren met lymfoedeem, is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Er kunnen bij deze aandoeningen plaatselijke vetophopingen ontstaan op de:

  • Heupen;
  • Dijen;
  • Onderbenen;
  • De binnenkant van de knieën;
  • En op de binnenkant van de armen.

Anders dan bij lymfoedeem, hebben patiënten met lipoedeem vrijwel altijd pijnklachten. Op de aangedane delen van het lichaam kan de huid erg gevoelig zijn, waardoor een aanraking op de huid zelfs pijnlijk kan zijn. De onderbenen kunnen bij lipoedeem koud aanvoelen en de benen kunnen door de aandoening ook snel vermoeid raken. Een veelgehoorde klacht naast pijn is bij deze aandoening dan ook vermoeidheid en snelle overbelasting.

Waarom is een lipoedeem behandeling belangrijk?

Lipoedeem komt bij zowel mannen als vrouwen voor, maar vooral bij vrouwen kan de aandoening een waar obstakel zijn. Veel vrouwen schamen zich namelijk voor de de vetophopingen en verbergen deze bijvoorbeeld door het dragen van lange mouwen en lange broeken. Ze krijgen door de aandoening minder zelfvertrouwen en kunnen zich er zelfs echt ongelukkiger door voelen. 

Bovendien voelt de aangedane huid door de jaren heen steeds minder prettig aan. In het begin van de lipoedeem voelt de huid nog zacht aan, maar door de jaren wordt de huid stroever en onregelmatiger. Er kunnen zelfs zwellingen ontstaan. Om de ontwikkeling van lipoedeem zoveel mogelijk tegen te gaan, is het belangrijk dat patiënten regelmatig een correcte lipoedeem behandeling ondergaan.

Doordat lipoedeem voor veel vrouwen zowel fysiek als mentaal erg vervelend kan zijn, kiezen zij over het algemeen vaker voor een lipoedeem behandeling dan mannen.

Welke lipoedeem behandelingen zijn mogelijk?

Er zijn twee systemen die wij aanraden om in te zetten voor het behandelen van lipoedeem. Dat zijn de icoone Laser Med en de icoone Medical. Hieronder lichten we beiden systemen toe. 

icoone LaserMed

De icoone LaserMed combineert de gepatenteerde Roboderm® technologie met LED en Laser. Dankzij de combinatie van deze technologieën is de icoone Laser een innovatief systeem dat op elke millimeter van de huid intens werkt. Det icoone Laser kan perfect worden ingezet voor lipoedeem behandelingen, doordat dit systeem de zuurstoftoevoer naar het bindweefsel, de fibroblast en de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor bevorderd een behandeling met de icoone Laser de genezing van vasculaire- en lymfe aandoeningen, zoals lipoedeem. Dit systeem verwijdert dus effectief vetophopingen en kan zelfs op de binnenkant van armen en benen worden gebruikt. 

Een lipoedeem behandeling met de icoone LaserMed is veilig en pijnloos en biedt een efficiëntere en snellere behandeling ter vergelijking met traditionele mechanische bindweefselmassage systemen.

Lees hier meer over de icoone LaserMed!

icoone Medical

Met de icoone Medical kun je de meest gevoelige en beschadigde huid behandelen. De Multi Micro Alveolar Stimulation (MMAS) ondersteunt effectief het werk van de uitvoerende specialist voor optimale activatie- en weefselherstel. Dit systeem is niet alleen zeer effectief, maar ook nog eens compleet pijnloos.

Lees hier meer over de icoone Medical!

Wil je lipoedeem behandelingen aanbieden? Neem contact met ons op!

Voor het behandelen van lipoedeem raden wij één van bovenstaande systemen aan. Wil jij jouw cliënten graag effectieve en pijnloze lipoedeem behandelingen aanbieden? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten om één van deze innovatieve systemen in jouw kliniek te kunnen gaan toepassen.

Spreek een specialist

Als je een afspraak wil maken, neem dan contact met ons op door op de onderstaande button te klikken. Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met je op.
X