Bindweefselmassage / endermotherapie

Bindweefselmassage (endermotherapie)

Bindweefselmassage (endermotherapie)

Een bindweefselmassage (ook wel endermotherapie genoemd) is een massage techniek waarmee de conditie van de huid wordt verbeterd. Door deze massage vervormen de fibroblasten, waardoor de huid wordt aangespoord om zichzelf te vernieuwen. Daarnaast zorgt de massage voor een betere doorbloeding, waardoor er meer collageen of elastine wordt aangemaakt. Bovendien worden dankzij een bindweefselmassage ook afvalstoffen sneller afgevoerd. Het gevolg is een soepeler en zichtbaar betere huid.

Op welke lichaamsdelen kan een bindweefselmassage worden uitgevoerd?

Endermotherapie kan op meerdere zones van het lichaam worden uitgevoerd, zoals:

  • Het gezicht;
  • De buik;
  • De benen;
  • De armen;
  • En de rug.

Bindweefselmassage gezicht

Een bindweefselmassage aan het gezicht wordt meestal voor cosmetische doeleinden uitgevoerd. Dankzij de diepe massage worden rimpels, kraaienpootjes en littekens minder goed zichtbaar. Na slechts één behandeling zie je al zichtbaar beter resultaat. De huid voelt gladder aan en heeft een mooie glans.

Bindweefselmassage buik en rug

Ook op de buik en de rug kan endermotherapie worden toegepast voor een prachtig zichtbaar resultaat. Dankzij de massage wordt de huid namelijk strakker, waardoor striae en eventuele littekens minder goed opvallen. Doordat deze massagetechniek de huid strakker maakt, is het een ideale methode om huidverslapping na bijvoorbeeld een zwangerschap of veel gewichtsverlies tegen te gaan.

Bovendien vermindert de massage om vetophopingen op plekken waar vet niet tot nauwelijks verbrandt.

 

Bindweefselmassage armen en benen

Endermotherapie kan perfect op de armen en benen worden uitgevoerd. Een bindweefselmassage wordt op de armen en benen vaak gedaan om cellulite te reduceren, maar ook voor het verwijderen van vetophopingen en verminderen van littekens op armen en benen kan de massage goed worden ingezet.

In welke frequentie dien je een bindweefselmassage uit te voeren?

Vaak zie je na slechts één behandeling al een mooi resultaat. Toch dient endermotherapie doorgaans meerdere malen te worden uitgevoerd om de conditie van de huid echt goed te kunnen verbeteren. Wij raden dan ook aan om een bindweefselmassage in kuurvorm aan je cliënten aan te bieden. Het hangt van een aantal factoren af hoe vaak je de behandeling dient te herhalen. Dit hangt namelijk af van de conditie van de huid van de cliënt en het lichaamsdeel (of lichaamsdelen) die je behandelt.

Met welk bindweefselmassage systeem kun je de massage uitvoeren?

Er zijn nog veel salons en klinieken die een bindweefselmassage handmatig uitvoeren. Echter ervaren cliënten de massagetechnieken die hierbij worden gebruikt doorgaans als pijnlijk en dus ook zeer onprettig. Daarom adviseren wij om voor mechanische bindweefselmassages te kiezen. Dat betekent dat je endermotherapie met een apparaat uitvoert. Wij raden je aan om als bindweefselmassage apparaat één van de systemen van icoone te gebruiken. icoone is de nieuwste en meest innovatieve methode voor mechanische bindweefselmassage voor gezicht en lichaam. Behandelingen met een icoone systeem zijn snel, effectief, veilig en pijnloos.

 

Ruim 20 jaar onderzoek door professor Guimberteau

icoone maakt gebruik van de innoverende Roboderm® technologie. Dit is een technologie, dat is ontstaan naar meer dan 20 jaar onderzoek van professor Guimbertau. Professor Guimberteau heeft namelijk meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar hoe onze huid is opgebouwd. Hij wist onder andere beelden van onze huid op video vast te leggen. Mede hierdoor kon de innoverende Roboderm® technologie worden ontwikkeld. Met deze technologie kunnen er zeer effectieve mechanische bindweefselmassages worden uitgevoerd.

6 verschillende systemen voor compleet aanbod

De vier verschillende apparaten van icoone zijn met of zonder Laser en Led verkrijgbaar. Daarnaast biedt icoone naast de vier verschillende bindweefselmassage-systemen ook een medical- en een beautyprogramma aan. Door in je salon of kliniek te werken met de zes verschillende systemen van icoone, kun je jouw cliënten dus het complete plaatje aanbieden op het gebied van innovatieve en effectieve huidverbetering. Op deze pagina vind je meer informatie over alle systemen van icoone.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je graag meer informatie over wat icoone voor jouw salon of kliniek kan betekenen op het gebied van mechanische bindweefselmassage? Neem dan gerust contact met ons op, want onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Spreek een specialist

Als je een afspraak wil maken, neem dan contact met ons op door op de onderstaande button te klikken. Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met je op.
X