Brandwond litteken behandelen

Brandwond litteken behandelen

Brandwond litteken behandelen

Brandwonden zijn één van de meest ernstige wonden die er bestaan. Veel tweedegraads brandwonden genezen goed, terwijl er bij sommige tweedegraads brandwonden blijvende littekens kunnen ontstaan. Ook bij derdegraads brandwonden zal de huid niet uit zichzelf mooi genezen. Veel mensen schamen zich voor de littekens die door brandwonden op hun lichaam zijn ontstaan. Vooral als de littekens van die brandwonden in het gezicht of andere zichtbare delen van het lichaam zitten. Zij zijn dan ook op zoek naar effectieve manieren om deze littekens van brandwonden te behandelen. Met icoone kun je als huidspecialist effectief brandwond littekens behandelen. We vertellen je er op deze pagina meer over!

Wat is een brandwond precies?

Om te begrijpen waarom je met bepaalde systemen echt effectief brandwond littekens kunt behandelen, is het goed om te weten wat een brandwond precies is.

Een brandwond kan beschreven worden als een gedeeltelijke of een volledige beschadiging van de huid die veroorzaakt is door:

  • Een hete vloeistof;
  • Het aanraken van een heet voorwerp;
  • Contact met een (steek)vlam;
  • Elektriciteit;
  • En chemische stoffen.

Wanneer de huid is verbrand, gaat een deel van haar vitale functies verloren. Waar de brandwond zit, is namelijk de huid beschadigd en zit dus geen bescherming meer. Hierdoor kunnen bacteriën gemakkelijk binnendringen en kunnen er infecties ontstaan. Bovendien kan er veel vocht en warmte verloren gaan, omdat de beschadigde huid deze niet meer kan tegenhouden.

Hoe herstelt de huid bij brandwonden?

Een brandwond is één van de meest ernstigste verwondingen die er bestaan en de wond kan zelfs leiden tot blijvende schade zoals brandwond littekens.

Eerstegraads – en oppervlakkige tweedegraads brandwonden

Bij eerstegraads brandwonden is de huid oppervlakkig beschadigd en herstelt deze zich binnen enkele maanden vanzelf. Bij tweedegraads brandwonden wordt er onderscheid gemaakt tussen oppervlakkige en diepe wonden. Bij oppervlakkige tweedegraads brandwonden zullen er blaren ontstaan. Wanneer de blaar heel blijft, zal de huid dat eronder weer netjes genezen. Knapt een blaar echter? Dan kan er een litteken ontstaan. 

Diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden

Bij diepe tweedegraads brandwonden is de lederhuid meer beschadigd dan bij een oppervlakkige tweedegraads brandwond. Bij derdegraads brandwonden is de aangedane huid compleet beschadigd. Na het behandelen van diepe tweedegraads – en derdegraads brandwonden, ontstaan er altijd blijvende littekens. Veel mensen vinden het erg lastig om met die littekens te leven en zijn op zoek naar effectieve manieren om ervanaf te komen.

Wat is een effectieve behandeling bij littekens van brandwonden?

Het is helaas niet mogelijk om littekens weg te halen, maar je kunt ze wel zichtbaar verminderen met twee systemen van icoone. icoone is momenteel het meest innovatieve mechanische bindweefselmassage-systeem ter wereld. Met zowel de icoone Laser als met de icoone Laser Med kun je littekens die door brandwonden zijn ontstaan heel efficiënt verminderen. Deze systemen combineren de gepatenteerde Roboderm®technologie met LASER & LED-lichtbronnen. Met de gepatenteerde Roboderm®technologie werk je direct op de fascia, waardoor je veel effectiever littekens kunt verminderen dan met andere systemen.

En dankzij de de combinatie van de Multi Micro Alveolar Stimulation met LASER &LED-lichtbronnen krijg je met deze twee systemen ook nog eens een sneller zichtbaar resultaat dan met andere systemen. Bovendien zijn behandelingen met icoone 100% veilig, pijnloos en non-invasief.

Neem contact met ons op!

Wil jij graag meer weten over het inzetten van deze systemen van icoone bij het behandelen van littekens die door brandwonden zijn ontstaan? Neem dan gerust contact met ons op, want onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Spreek een specialist

Als je een afspraak wil maken, neem dan contact met ons op door op de onderstaande button te klikken. Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met je op.
X