Spierpijn verminderen

Spierpijn verminderen

Spierpijn verminderen

Bij tekenen van spierpijn ontstaat er meestal een zeurende pijn in de aangedane spier. De spier kan stijf zijn en als er op de spier wordt gedrukt, neemt de pijn toe. Spierpijn in de nek kan zelfs tot nekpijn en verdere klachten leiden. Spierpijn is onprettig en veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om spierpijn te verminderen. USKIN biedt een zeer effectieve methode aan waarmee je als specialist effectief spierpijn kunt verlichten. Je leest er op deze pagina meer over.

In welke spieren komt spierpijn het meeste voor?

Spierpijn kan in alle spieren voorkomen. Toch komt spierpijn in de (boven)benen, kuiten, schouders, armen en nek het meeste voor. Dat komt doordat spierpijn na overbelasting van een spier ontstaat en de spieren in de benen, armen en nek het meeste worden gebruikt bij het uitvoeren van intensieve inspanningen die de spieren overbelasten.

Wat is spierpijn precies?

Uit onderzoek is gebleken dat wat in de volksmond spierpijn wordt genoemd, in feite voorkomt uit irritatie en mogelijke beschadiging van het bindweefsel in de spier. Onze spieren bestaan namelijk voor maar liefst 50% uit bindweefsel, ook wel fascia genoemd.

Fascia is een ander woord voor het bindweefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt. Als een gel-achtig web loopt fascia door en om al onze organen, zenuwvezels, botten en spieren. Daarnaast zijn alle bindweefselvliezen onderling ook met elkaar verbonden. De fascia zorgt voor krachtoverdracht en -geleiding en beschermt het lichaam tegen druk. Daarnaast geeft het onze lichaam stabiliteit en zorgt het ervoor dat onder andere spieren en pezen soepel langs elkaar heen kunnen glijden. 

 

Hoe ontstaat spierpijn?

Wanneer de spieren worden overbelast, ontstaan er scheurtjes in de spiervezels, waardoor het bindweefsel in en om de spieren wordt aangetast en er spierpijn ontstaat. Het heeft trouwens niet erg veel negatieve effecten op het lichaam wanneer er scheurtjes in de spiervezels zijn ontstaan, integendeel zelfs. Het lichaam herstelt de scheurtjes in de spiervezels door extra veel spiervezels aan te maken, waardoor de spier eigenlijk veel beter bestendig wordt tegen toekomstige belastingen ervan dan daarvoor.

 

Hoe kun je spierpijn verminderen?

Spierpijn is dus eigenlijk een fasciale pijn in plaats van een musculaire pijn en dient de pijn ook als zodoende behandeld te worden. Dat is dan ook de reden dat wij aanraden om voor het verminderen van spierpijn icoone te gebruiken.

Wat is icoone?

icoone is de nieuwste en meest innovatieve methode voor mechanische bindweefselmassage voor gezicht en lichaam. Behandelingen met een icoone systeem zijn snel, effectief, veilig en pijnloos. De verschillende toestellen van icoone® zijn verkrijgbaar in twee versies: mét of zonder Laser en Led.

Professor Guimberteau heeft meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar hoe onze huid is opgebouwd. Na meer dan 20 jaar heeft hij beelden van onze huid op video weten vast te leggen, waardoor de Roboderm® technologie kon worden ontwikkeld.

Met de innoverende Roboderm® technologie kun je met icoone echt op de fascia werken. Hierdoor kun je met icoone op een zeer effectieve manier de oorzaak van spierpijn aanpakken en zodoende effectief de spierpijn verlichten.

Spreek een specialist

Als je een afspraak wil maken, neem dan contact met ons op door op de onderstaande button te klikken. Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met je op.
X