De nieuwste methode van mechanische bindweefselmassage, ofwel icoone®

Back to Berichten
icoone®

De nieuwste methode van mechanische bindweefselmassage, ofwel icoone®

In mijn eerste blog heb ik je icoone® al geïntroduceerd – nu in blog 2 wil ik je hier graag meer over vertellen. Door dit blog te lezen raak je geïnformeerd over de nieuwste methode van mechanisch bindweefselmassage. 

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • ins en outs over icoone®
 • verklaring onderzoek professor Guimberteau wat heeft geleid tot icoone®
 • wat houdt de gepatenteerde Roboderm® technologie in
 • wat voor impact de extra toepassing van LASER en LED voor effect heeft op het weefsel
 • welke indicaties icoone® kan behandelen

Een nieuwe visie

icoone®

In het vorige blog hebben we het al gehad over het ontstaan van icoone®, maar laten we toch nog heel eventjes teruggaan naar die nieuwe visie (het alveolaire netwerk). We hebben het over vezels, collageen structuren en tussenruimtes, genaamd micro vacuolen.

Micro vacuolen bestaan uit collageen, elastine, vetten en water. Het is dus geen stug weefsel wat je wellicht in eerste instantie associeert met bindweefsel. De vezels hebben een verbinding en daardoor kunnen ze veranderen van vorm en van volume. Door druk en interactie kunnen de vezels van vorm veranderen.

Zie het als een spinnenweb. Als je een draadje van het buitenste web aanraakt neemt het gehele web de trilling over. Dit is de reden waarom de spin in beweging komt. Begrijp je? Nu weer even terug naar ons bindweefsel: dit is gemaakt van miljoenen micro vacuolen en die zijn behoorlijk chaotisch georganiseerd. Dit is dan ook hoe de structuur eruit ziet. 

Het alveolaire netwerk is dus in beweging, de collageen structuren kunnen delen, uitbreiden, verkleinen en verschuiven. De spanning en de druk hiervan wordt verdeeld over het hele weefsel en de onderlinge verbindingen worden aangegaan. 

Professor Guimberteau heeft hier meer dan 20 jaar onderzoek naar gedaan voordat hij de beelden heeft weten vast te leggen op video. Zijn onderzoeken hebben geleid tot de gepatenteerde Roboderm® technologie.

Gepatenteerde Roboderm® technologie

icoone®

Er wordt een 3D stimulatie afgegeven door micro stimulatoren. Dit betreft twee rollers en een centrale aanzuiging. Door de micro stimulatoren heb je een goede grip. De M.M.A.S. (Multi Micro Alveolaire Stimulatie) geeft in totaal 21.600 microstimulaties per minuut af aan het weefsel met de Robotwins.

Het verschil in apparatuur van vorige generaties (met één aanzuiging) en de micro stimulatoren van icoone® van de Roboderm® technologie is groots. Zoals ik al eerder aangaf gaat het hierbij om een 3D stimulatie. Je maakt gebruik van twee micro stimulatoren, de V2 en de V3 en een centrale aanzuiging in het midden. Die twee micro stimulatoren die zorgen ervoor dat we meer grip hebben op het weefsel, en dat we makkelijker kunnen bewegen. Door deze micro stimulatoren geven we dus 21.600 mirco stimulaties per minuut aan het weefsel. Hoe meer stimulatie we geven aan de huid – des te meer reactie van het weefsel. Door 3 aanzuigingen is er sprake van minder druk op het weefsel waardoor het minder gevoelig is. Wat hierbij van belang is is dat er een vermindering van mechanische stress op de bloedvaten van het weefsel is. 

De vezels van het alveolaire netwerk, ook wel de fascia, zijn opgebouwd uit collageen en elastine en ze lopen dus ook door de lipiden heen (door de vetcellen). Daartussen zit de micro vacuolen. Zonder de micro vacuolen (lege holte) kan het netwerk (alle vezels) niet bewegen. We kunnen dus aannemen dat het alveolaire netwerk in beweging is. De drukkrachten die we van buitenaf krijgen of geven aan het weefsel worden verdeeld over dit netwerk, en dus kunnen ze nieuwe verbindingen met elkaar aangaan. De micro vacuolen (ruimte tussen vezels) kunnen dus van vorm veranderen. Sommige vezels worden dikker, sommige dunner – en dat niet alleen in de dermis maar dus ook in alle huidlagen. Zonder de micro vacuolen zouden alle vezels strak op elkaar liggen en dan valt daar geen enkele beweging in te krijgen.

Nieuwe technologie

Met dit in het achterhoofd is er een nieuwe technologie ontwikkeld. Dankzij de nieuwe visie op het bindweefsel is de Roboderm® technologie in het leven geroepen. Het is een gepatenteerde technologie, wat wil zeggen dat deze technologie alleen bij icoone te vinden is. Het betreft een applicator met daarin 3 aanzuigingen in de rollers maar ook in de hoofdaanzuiging. Zoals eerder geschreven: dit zorgt voor veel betere grip en beweging en je kunt tweehandig behandelen. Je geeft dus veel micro stimulaties af.

Zoals ik al schreef is de Roboderm® technologie een mechanische stimulatie die in alle richtingen gaat. Hij gaat in alle richtingen en heeft daarnaast een gefractioneerde aanzuiging. Wat wil zeggen dat er gaatjes in de rollers zitten. De gefractioneerde aanzuiging zuigt vacuum. We hebben de V1, V2 en V3 aanzuiging die samen zorgen voor een vermindering van druk op het weefsel. De behandeling is minder gevoelig en dus geven we minder stress af aan het weefsel. En dus ook een vermindering van mechanische stress op de bloedvaten. We respecteren daarmee alle weefsels die aanwezig zijn in de huid waardoor we optimaal kunnen stimuleren. De zuurstoftoevoer blijft ook gewoon optimaal, we gaan niks blokkeren – want dat zou stress opleveren. 

De evolutie in mechanische bindweefselmassage

Hieronder maken we even een duidelijke opsomming.

Multi micro alveolaire stimulatie:

 • twee handige massage
 • 100% natuurlijk
 • elke dag inzetbaar
 • geschikt voor de beschadigde huid
 • geschikt voor de verslapte huid

Unieke voordelen:

 • full-body behandeling 20 minuten
 • ontspannen, non-invasief
 • inzetbaar op de meest gevoelige delen van het lichaam
 • gemakkelijk in gebruik

Als we het alleen al hebben over het unieke tijdsvoordeel van 20 minuten worden we blij. Denk bijvoorbeeld aan een cosmetische indicatie zoals bijvoorbeeld cellulite. Hierbij ga je eerst 10 minuten de voorzijde behandelen zodat je de lymfe kunt openen, en dan vervolgens 10 minuten de achterzijde. En dan ben je ook nog 2 keer 10 minuten (dus 20 minuten) met een focus programma bezig.

Als je medische indicaties behandeld open je lokaal de lymfe om vervolgens lipoedeem, lymfoedeem, brandwonden of littekens te gaan behandelen. De vorige versies van vacuümtechnieken met één aanzuiging kun je gewoon echt niet inzetten op een beschadigde of een hele gevoelige huid, en dus ook niet voor dagelijks gebruik. 

Microstimulatoren

icoone®

De allernieuwste microstimulator heeft een grotere opening aan de oppervlakken van de gaatjes, dit geeft 25% meer aan oppervlakkige stimulatie ten opzichte van de eerdere versie van icoone®. De nieuwste is eind maart 2020 geïntroduceerd. Door de gaatjes in de rollers stimuleren we dus de fascia (het alveolaire netwerk). 

Door de multi micro alveolaire stimulatie geeft icoone® 3 verschillende stimulaties af aan de huid. We zijn dus met icoone® altijd op 3 verschillende facetten aan het werk. Wat zorgt voor activatie van het sympathisch systeem, activatie van de bloedcirculatie en activatie van het lymfestelsel en het afvoeren van afvalstoffen. We werken op firming (versteviging) omdat we daarin een stimulatie geven aan het collageen en elastine. En we geven dus een stimulatie af aan de fibroblast, en verbeteren de huidelasticiteit, en we werken op het remodelleren. Door de toepassing van Led en Laser werken we extra effectief op natuurlijke lipolyse (dus op de natuurlijke vetverbranding). Het vermindert daarin de omtrek en verbetert de contouren. 

Ik wil je als laatste meenemen in de toepassing van LED EN LASER. Deze twee in combinatie met die Roboderm® technologie helpen om sneller resultaat te behalen om en om het resultaat langdurig aan te houden. 

icoone®

De specifieke actie van LED: het verbetert de celvernieuwing omdat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert, het verbetert de veneuze micro circulatie omdat het de zuurstofvoorziening van het weefsel verhoogt, het bevordert de lymfeafvoer, het verbetert genezing van het weefsel, omdat het de synthese van collageen stimuleert, het versnelt de genezing van ontsteking, het vermindert oedeem, pijn, het bevordert een betere zuurstofvoorziening van het weefsel en het bevordert de elasticiteit van de huid. Dit zijn dus heel veel redenen waarom je LED wil toepassen in combinatie met de Roboderm® technologie. 

Wat zijn de unique selling point van de laser in combinatie met Roboderm® technologie? Het stimuleert de vetcellen die je natuurlijke metabolisme activeren (lipolyse proces), het maakt de vermindering van cellulite mogelijk omdat het de stofwisseling van cellen activeert en het  helpt het lichaam te verstevigen en te verstrakken door te werken op de collageensynthese. Voer jij momenteel al bindweefsel massages uit? En doe je dat manueel of door middel van apparatuur?

Wil je graag eens met mij sparren over de meerwaarde of de mogelijkheden van icoone®, plan dan nu je gesprek in met mij of met mijn team.

Back to Berichten
X