Het verschil tussen Adipologie en Cryolipolyse

Back to Berichten

Het verschil tussen Adipologie en Cryolipolyse

Met Cryolipolyse werk je door middel van kou. Je gaat de vetcellen en omliggend weefsel bevriezen. Als er vetcellen bevriezen veroorzaak je apoptose. Apoptose zorgt voor een directe schade aan de vetcel, waardoor deze cel uiteindelijk dood gaat. Er zijn daarom tegenstrijdige berichten omtrent de veiligheid van cryolipolyse. Hoe werkt dit met Adipologie? Krijgen we hierbij ook te maken met schade?

Graag wil ik eerst een persoonlijke note delen. Zelf heb ik eens een cryolipolyse behandeling ervaren en vanuit daar sterk de behoefte om dit artikel te schrijven. Zeker omdat er ook mogelijkheden zijn om lokaal vet effectief aan te pakken zonder tegenstrijdige berichten omtrent veiligheid van cryolipolyse op langere termijn. Wij vinden het als USKIN erg belangrijk om apparatuur te leveren waarbij veiligheid en effectiviteit altijd op nummer 1 moet staan. Wij voelen ons als distributeur hier sterk verantwoordelijk voor. Vanuit eigen ervaring weet ik dat je een paar jaar verder bent voordat je je eigen praktijk/kliniek hebt opgebouwd tot een groeiend en bloeiend bedrijf. Je wil impact maken op je cliënten door resultaten te behalen die voorheen niet mogelijk waren. Het risico om dan een behandeltechnologie te adviseren waarvan nog tegenstrijdige berichten zijn kan ik als distributeur, maar ook als eigenaar van USKIN the Clinic niet achter staan. Ik hoor te vaak dat eigenaren zich niet voldoende oriënteren en inlezen (studies/onderzoeken) voordat ze een keuze maken. Met dit artikel hoop ik meer bewustzijn hierin te creëren. De keuzes die je vervolgens maakt, dat is aan jou!

Het grote verschil tussen Adipologie en Cryolipolyse is dat we met Adipologie zorgen voor een trilling op de vetcellen, zonder dat we kou gebruiken. Met Adipologie ligt de focus juist op een natuurlijke vetverbranding en veroorzaken we geen apoptose. We werken door middel van een lage frequentie Ultrasound met een lage intensiteit. Dit kan geen schade geven aan het weefsel. Daarnaast is het ook zo dat cryolipolyse vaak onaangenaam aanvoelt en voor irritatie kan zorgen.

Adipologie VS Cryolipolyse

Adipologie is een behandeling die comfortabel is, cliënten hebben geen last van irritatie of pijn tijdens de behandeling én het kan geen schade geven aan het weefsel. Met cryolipolyse is er wel een kans op bijwerkingen na de behandeling zoals roodheden, blauwe plekken, zwelling en pijn. Daarnaast is het ook zo dat je met Cryolipolyse alleen volume weghaalt. Je werkt dus puur op de vetcellen (adipocyten). Met Adipologie werken we niet slechts op de vetcellen, we werken ook op het collageen – waardoor we dus ook direct zorgen voor huidverstrakking. 

Als je met Cryolipolyse behandelt ben je bezig met volume weg te halen, hierdoor verslapt de huid. Vervolgens ben je eigenlijk weer genoodzaakt om iets anders te doen om te zorgen dat de huid meer gaat verstrakken. Adipologie is een twee in één aanpak. We werken op vet en tegelijkertijd ook op huidverstrakking. Dit is zo omdat we daadwerkelijk kunnen werken op collageen in ons onderhuids bindweefsel. 

Daarnaast is het zo dat je met Cryolipolyse niet altijd direct resultaat ziet, dit is wisselend. Met Adipologie zie je wel direct resultaat, je ziet dit dus zelfs al na de eerste behandeling. Het optimale resultaat is na 3 tot 5 behandelingen zichtbaar. Maar na één behandeling voel en zie je het verschil in de huid zeker al. Je voelt en ziet dat er vet weg is. Wil je meer weten over Adipologie? Neem dan even contact met mij op.

Lees ook eens; Adipologie®️: de must have om lokale vetophopingen op non-invasieve wijze te behandelen

Back to Berichten
X