Venus Concept® MP2 technologie met Multipolaire RadioFrequentie

Back to Berichten

Venus Concept® MP2 technologie met Multipolaire RadioFrequentie

Binnen Venus Concept® werken we met de unieke en gepatenteerde MP2 technologie. Deze technologie bestaat uit Multipolaire Radiofrequentie en Magnetische Pulsen. Radiofrequentie is al heel lang populair voor cosmetische behandelingen en is ondertussen uitgegroeid tot de gouden standaard voor huidverstrakking en huidverjonging. In deze blog gaan we wat verder in op de Multipolaire Radiofrequentie en wat dit zo bijzonder maakt. 

Wat doet Radio Frequentie in de huid?

RadioFrequentie wordt al heel lang gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het is een techniek die kleurenblind is en veilig voor alle huidtypen. Het is een manier om de huid warm te maken. Ik ga je hier uitleggen hoe deze technologie werkt. Radiofrequentie werkt met plus en min polen. Tussen deze twee polen ontstaat een energie, deze energie wordt in de huid omgezet in warmte. Radiofrequentie geleidt het beste in water, daarom kun je je jezelf ook voorstellen dat wanneer de huid goed gehydrateerd is en in een goede huidconditie is dat er dan een beter resultaat te behalen valt. Maar wat doet die warmte nou precies in de huid en waar is dit goed voor?

Dit heeft meerdere positieve effecten op de huid, ik zet ze even op een rijtje:

  • Het stimuleert collageen. Wat ervoor zorgt dat het collageen weer steviger wordt
  • Het geeft een fibroblast stimulatie. Dit wil zeggen dat de fibroblast, ook wel de fabriekjes van ons collageen en elastine, worden gestimuleerd om meer collageen en elastine vezels aan te maken
  • Het verhoogd de bloedcirculatie. Hierdoor is er een betere af en aanvoer van de doorbloeding, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de huid gezonder is
  • Stimuleert het natuurlijk lipolyse proces, wanneer je in hogere temperaturen werkt

Wanneer kies je voor de MP2 technologie binnen je praktijk, lees het hier.

Geschiedenis 

Zoals net ook al genoemd, is RadioFrequentie is een manier op de huid op te warmen. Maar binnen Venus Concept® werken we met een Multipolaire Radiofrequentie. Hiervoor is het belangrijk om het stukje geschiedenis van Radiofrequentie te kennen. In de afbeelding hieronder zie je verschillende vormen van radiofrequentie.

Monopolaire RadioFrequentie kwam als eerste op de markt, voor het jaar 2000. Wanneer je gaat kijken naar een monopolaire Radiofrequentie zie je dat er slechts één pool op het behandelgebied verbinding maakt en de andere pool wordt vastgehouden in de hand. Wat je hierbij ziet in de huid is dat er een hoge energiepiek ontstaat en deze gaat niet gecontroleerd de huid in. Waardoor het niet comfortabel is maar het ook schade kan aanbrengen aan het weefsel.

Toen zijn ze gekomen met de tweede generatie; een bipolaire Radiofrequentie, waar nog steeds gebruik van wordt gemaakt. Hierbij zie je dat zowel de plus als min pool op het behandelgebied geplaatst wordt. Maar hierbij penetreert de warmte niet tot diep in de dermis, wat minder effectief is. Een belangrijke regel bij Radiofrequentie is namelijk dat de afstand tussen de twee polen en daar de helft van, de diepte is waarin we in de huid penetreren. Daarnaast is het nog steeds niet heel comfortabel omdat de twee polen constant op de huid aangesloten moeten blijven anders ontstaat er heel veel warmte op een plek.

Binnen Venus Concept® hebben ze ervoor gekozen om met een Multipolaire Radiofrequentie te werken. Dit is een unieke technologie omdat elke elektrode afzonderlijk de capaciteit heeft om positief en negatief te zijn. Met de applicator voor het lichaam werken we met 8 elektroden. Zoals je kunt zien op de eerste afbeelding is de afstand tussen deze polen zowel heel groot als heel klein. Waardoor we in de oppervlakte penetreren maar ook juist in de diepere lagen tot in het onderhuids bindweefsel. Het is niet alleen super effectief maar ook heel comfortabel voor de cliënt. Omdat de plus en min polen veranderen in een bepaald algoritme, wat wel één miljoen keer per seconde veranderd. Dit is zichtbaar op de tweede afbeelding. Hierdoor voelt het als een heel homogene warmte en voelt het heel comfortabel. Ook creëren we hierdoor geen warmtepieken in de huid. De afstand tussen deze elektrodes is de grootste die bestaat op de markt, waardoor we dus heel diep de warmte penetreren maar waardoor het ook een veilige behandeling is.

 

Wil je weten hoe andere klinieken wereldwijd samenwerken met de technologieën van Venus Concept, dat lees je hier. 

Wil je nog meer informatie? Neem dan even contact met mij op.

Back to Berichten
X