Lipolyse behandelingen op een non-invasieve manier

Back to Berichten

Lipolyse behandelingen op een non-invasieve manier

Volgens de American Society of Aesthetic Plastic Surgeons, is het aantal non-invasieve behandelingen voor vetvermindering & lipolyse tussen 2012 en 2017 verdrievoudigd. Deze groei blijft ook zichtbaar in de jaren 2019 en 2020 en lijkt niet te vertragen. De wereldwijde markt voor non-invasieve lichaamsapparatuur omtrent vetvermindering, zal naar verwachting met meer dan 15% groeien. Bovendien groeit de markt voor lichaamsbehandelingen onder de mannelijke doelgroepen sneller dan dezelfde markt voor vrouwen. Echter is dit volgens professionals geen verrassing, aangezien een meerderheid van de mannen en vrouwen niet tevreden is met hun huidige gewicht en hun uiterlijk. Het grootste aandachtsgebied zijn zones als de taille, buik en bovenbenen.

Gewichtsverlies en de wens voor omtrekvermindering blijft een grote zorg/vraag onder cliënten. Maar liefst 86% van de (potentiële) cliënten heeft last van overgewicht, dat blijkt uit een consumentenonderzoek uit 2018 van de American Society for Dermatology. Deze zorg staat al zes jaar op rij op de eerste plaats. Onderzoek heeft tevens aangetoond dat steeds meer mensen op zoek zijn naar non-invasieve behandelmethodes. Dit betekent dat deze behandelmethodes een verloop kennen zonder operatie, pijn en geen herstelperiode hebben. Alsnog voldoen deze behandelingen aan de wens voor verlies van gewicht en omtrekvermindering. Het is dan ook geen wonder dat non-chirurgische behandelingen voor het lichaam in 2018 behoorde tot een van de populairste behandelingen onder consumenten.

Nieuwe ontwikkelingen in lipolyse: diodelasertechnologie

De mogelijkheden om laser in te zetten bij behandeling van vet, op een non-chirurgische manier, groeien snel en vormen een nieuwe innovatie. De nieuwste 1064nm diodelasertechnologieën bieden een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van eerdere technologieën zoals cryolipolyse.

Diodelasertechnologie verwarmt de laag waar vetweefsel opgeslagen wordt om lipolyse en processen in de huid voor huidverstrakking te activeren. Venus Bliss™ is een voorbeeld van de laatste ontwikkelingen in de medische esthetische lipolyse-apparatuur. De 1064 nm golflengte wordt in de huid geabsorbeerd door de vetweefsel laag waar de vetcellen verwarmd worden. De vetcellen geven vervolgens triglyceriden vrij, waardoor vetcellen krimpen en (gedeeltelijk) leeggemaakt worden. Lymfedrainage (door het natuurlijke lymfesystem) is daarlangs van belang om cel-resten af te voeren.

De behandeling voor omtrekvermindering, bijvoorbeeld met de Venus Bliss™, is volledig non-chirurgisch. Dit betekent dat het gebruik van dit specifieke laserlipolyse-systeem geen complicaties met zich meebrengt die wel terug te zien zijn tijdens operatieve liposuctie. De behandeling op non-chirurgische wijze kent geen herstelperiode of pijnlijke wondgenezing na de behandeling. Bovendien is deze behandeling geschikt en veilig voor alle huidtypes.

Voordelen van laserlipolyse voor cliënten

Er is terug te zien bij alle medisch esthetische behandelingen dat cliënten een hoge verwachting hebben omtrent effectiviteit van de behandeling. Tegelijkertijd zijn zij zoekende naar een comfortabele behandeling zonder pijn of irritaties. Veelvoorkomende redenen hiervoor zijn dat zij hun werk of gezinsleven niet willen laten beïnvloeden door de behandeling. Vetreductie met behulp van diodelasertechnologie voldoet aan al deze eisen en levert veilige resultaten zonder herstelperiode.

Een behandeling voor lipolyse op een natuurlijke en pijnloze manier met Venus Bliss™ duurt niet langer dan 30 minuten en is zeer comfortabel. Behandelingen kunnen verspreid worden over meerdere sessies voor snellere & doelgerichte resultaten. Gemiddeld genomen zijn er 4 behandelingen nodig om de beste resultaten te behalen. Een van de belangrijkste aspecten om te benoemen is dat cliënten een behandelingstevredenheid van meer dan 90% vermelden.

Wat de resultaten betreft, toonde één studie een vermindering aan van het vetvolume met 24% voor de behandeling van de buik en flanken. Dit zijn twee hardnekkige gebieden voor vetvermindering die vallen onder de zone die veelvoorkomend is bij zowel mannen als vrouwen.

Een vervolgonderzoek toonde een gemiddelde afname van respectievelijk 4,31 mm en 2,72 mm in de omtrek van de flanken en de buik. Deze resultaten bleven zes maanden na één behandeling zicht- en aantoonbaar.

Voordelen van laser voor lipolyse ten opzichte van andere systemen

Vergeleken met andere systemen voor aanpak van vet, bieden behandeling met laser voor vetvermindering de volgende voordelen:

  • De behandeltijd wordt verminderd en duren ongeveer 25 minuten per zone versus ongeveer een uur per zone voor cryolipolyse
  • De bijwerking van PAH (pulmonale arteriële hypertensie) wordt niet waargenomen bij laserlipolyse
  • Natuurlijker ogende resultaten zonder verlies van het natuurlijke silhouet en de lichaamscontouren
  • Hoog ROI omdat er geen verbruiksartikelen zijn en de behandeltijd vele malen sneller is
  • Geen nazorg voor het lichaam

Non-invasief behandelen met de Venus Bliss

Venus Bliss™ werkt naast de 1064 nm laser ook met de bekende VariPulse technologie voor huidverstrakking. Deze vorm van ‘afslanken’ focust zich op vetvermindering van de buik en flanken zonder huidverslapping over te houden aan het behandelgebied. Geschikt voor cliënten die op zoek zijn naar een alternatief voor liposuctie of een overig soort operatieve ingreep om omtrek in centimeters te verliezen.

Gesteund door klinisch wetenschappelijk onderzoek is de Venus Bliss™ een allesomvattende oplossing als alternatief voor omtrekvermindering, reductie van cellulite en aanpak van (lokaal) vet op een non-chirurgische manier. Uiteraard zonder herstelperiode, pijn en geschikt voor elk huidtype.

Back to Berichten
X