icoone® inzetbaar bij medische indicaties

Back to Berichten

icoone® inzetbaar bij medische indicaties

Wist je dat de icoone® heel breed inzetbaar is op medische indicaties? Zo behandelen we cliënten met lymfoedeem, lipoedeem, littekens, spierklachten etc. Door de unieke Roboderm® technologie richt icoone® zich specifiek op het bindweefsel, waardoor het dus ook therapeutisch inzetbaar is zonder dat het pijnlijk hoeft te zijn. 

Medische indicaties

Het mooie aan icoone® is dat dat deze heel breed inzetbaar is, zowel cosmetisch als medisch. Medisch is icoone® onder andere in te zetten voor cliënten met lymfoedeem, fibrose, lipoedeem, littekens, spierproblematieken, constipatie en de aanhechting van de pezen.

Voor cliënten met lymfoedeem kunnen we drainerend werken waardoor we het lymfestelsel activeren en waardoor vocht beter wordt afgevoerd. Op lipoedeem werken we zowel drainerend als op de vetcellen. Door de extra functie van LED en LASER stimuleren we namelijk een natuurlijke lipolyse. Cliënten die een zwaar gevoel aan de benen hebben, voelen direct na de behandeling verlichting. Met icoone® mogen we drie dagen na wondgenezing al starten met het behandelen van littekens. Hierbij werken we eerst om het litteken heen om drainerend te werken waardoor de wondgenezing gestimuleerd wordt en later gaan we ook op het litteken zelf behandelen. Hierdoor worden verklevingen effectief aangepakt. Spierproblematieken worden verbetert doordat de doorbloeding wordt geactiveerd en hierdoor een beter zuurstof toevoer is, maar ook omdat we in het bindweefsel de verklevingen verbeteren. Wanneer iemand last heeft van constipatie gaan we met icoone® de darmperistaltiek activeren.

Wil je meer weten over de nieuwe visie, klik dan hier zodat ook jij weet hoe it is ontstaan.

Unieke technologie

De unieke technologie waar we met icoone® mee werken is de Roboderm® technologie. Deze is ontwikkeld 20 jaar lang endoscopische onderzoeken naar ons bindweefsel, ook wel de fascia. Hierdoor zijn nieuwe bevindingen naar voren gekomen en met de Roboderm® technologie richten we ons specifiek op het bindweefsel. Het is namelijk gebleken dat de fascia niet alleen in onze huid loopt maar door heel ons lichaam, dus ook langs organen, spieren, gewrichten etc. Het staat ook helemaal van top tot teen met elkaar in verbinding. Door ons hierop te gaan focussen kunnen we dus heel veel problematieken aanpakken. Zo lopen ook onze bloedvaten en lymfevaten door het bindweefsel heen. Waardoor we deze dus juist activeren wanneer we met icoone® werken.  

Geen pijn

Uit meer dan 20 jaar lang onderzoeken is ook gebleken dat het bindweefsel een heel fragiel weefsel is. Hier moet dan ook voorzichtig mee om worden gegaan. Daarom is het heel belangrijk bij een icoone® behandeling dat dit geen pijn mag doen. We willen namelijk geen stress geven aan de huid. Door middel van de Roboderm® technologie, geven me Multi Micro Alveolaire Stimulaties af aan het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat we effectief werken op het bindweefsel, zonder dat we stress hoeven te geven. Daarom is het bij mensen met pijnlijke benen zoals bij lipoedeem of lymfoedeem heel effectief om in te zetten. Deze cliënten vinden het erg prettige behandelingen maar voelen ook direct verlichting. Dus ook mensen met pijnlijke benen zijn effectief te behandelen zonder dat er stress gegeven hoeft te worden.

Wil je nog meer informatie? Neem dan even contact met mij op.

Back to Berichten
X