Weefseloxygenatie en huidregeneratie: de rol van icoone

Back to Berichten

Weefseloxygenatie en huidregeneratie: de rol van icoone

Naarmate de jaren verstrijken, neemt het aantal elastine- en collageenvezels in onze huid af, worden ze minder elastisch en verslechtert hun structuur. Wat velen niet weten, is dat zuurstof een cruciale rol speelt in de vorming van collageen. icoone® is een innovatieve technologie die het zuurstofgehalte in het weefsel op peil houdt en het regeneratieproces van de huid vergemakkelijkt.

Wist je bijvoorbeeld dat het menselijk lichaam dagelijks ongeveer 50 miljoen huidcellen verliest? Huidregeneratie is een continu en essentieel proces, aangezien de levensduur van huidcellen ongeveer vier weken bedraagt. Om de impact van verschillende factoren die veranderingen in de huid veroorzaken te beperken, is het van groot belang om te begrijpen welke factoren betrokken zijn bij het regeneratieproces en de oxygenatie van de huid.

Het regeneratieproces van de huid

Traditioneel werd de huid beschouwd als bestaande uit drie lagen:

· Epidermis: De buitenste en dunste laag van de huid die ons lichaam en de diepere huidlagen beschermt.

· Dermis: De tweede laag van de huid, met bloedvaten die voedingsstoffen en zuurstof door het hele lichaam transporteren.

· Hypodermis: De derde laag, ook wel het onderhuidse bindweefsel genoemd.

Recente studies van professor Jean-Claude Guimberteau hebben een nieuwe kijk op de huid en behandelingen mogelijk gemaakt. Deze drie lagen moeten niet afzonderlijk worden bekeken, maar eerder als een complex netwerk van collageen- en elastinevezels en microvacuolen, bekend als het driedimensionale bindweefselnetwerk. De microvacuolen vormen de kern van dit bindweefselnetwerk.

icoone: Een snellere huidregeneratie

i-Tech heeft een technologie ontwikkeld die de huid beschouwt als een geheel en de microvacuolen gericht en effectief stimuleert. icoone® biedt een niet-invasieve behandeling die de huid onmiddellijk en effectief revitaliseert dankzij de Multi Micro Alveolaire Stimulatie van de Roboderm®-technologie. Deze innovatieve stimulatie mobiliseert het volledige driedimensionale bindweefselnetwerk.

Deze micromassage wordt uitgevoerd met speciale handstukken, voorzien van microstimulatoren die de huid masseren, met maar liefst 21.600 microstimulaties per minuut. Dit leidt tot meerdere gunstige effecten:

· De bloedcirculatie verbetert.

· Het weefsel ontvangt meer zuurstof en wordt beter doorbloed.

· Metabolische processen worden gestimuleerd.

· Fibroblasten produceren meer elastine en collageen.

· De huid wordt gerevitaliseerd en verstevigd.

De ultieme oplossing voor weefseloxygenatie en huidregeneratie? icoone!

Back to Berichten
X