Verschil tussen manuele bindweefselmassage en icoone®

Back to Berichten

Verschil tussen manuele bindweefselmassage en icoone®

In dit blog geven we je inzicht wat het verschil is in manuele bindweefselmassage versus icoone®. Met de oude bindweefselmassage techniek was je wellicht al bekend, we laten je maar al te graag kennismaken met de nieuwste methode. Lees hier meer.

Manuele bindweefselmassage VS icoone

Meer dan 20 jaar onderzoek hoe onze huid is opgebouwd heeft geleid tot de gepatenteerde Roboderm technologie. Deze onderzoeken naar het bindweefsel zijn gedaan door Professor Guimberteau. Hij heeft na 20 jaar lang endoscopisch onderzoek deze beelden vast weten te leggen. Zo is de nieuwe visie van het bindweefsel, ook wel fascia ontstaan.  

Wat belangrijk is om te vermelden bij deze theorie, is dat we met de gepatenteerde Roboderm technologie het bindweefsel (de fascia) en onze vezels in ons bindweefsel activeren en stimuleren. We doen we door middel van microstimulatoren die een Multi Micro Alvolaire Stimulatie af kunnen geven aan ons bindweefsel. Een hele natuurlijke manier, waardoor we dus geen schade en stress geven aan de huid. Het is een non invasieve behandeling. Het zorgt ervoor dat we het natuurlijke celmetabolisme activeren, en dit doen we dus zonder stress te geven aan de huid.

Bij manuele bindweefselmassage gaat men ‘knijpen’ in het bindweefsel, men knijpt de fascia als het ware dicht. Terwijl uit de onderzoeken van professor Guimberteau is gebleken dat de fascia een zeer fragiel weefsel betreft. Je kunt het vergelijken met een spinnenwebstructuur. Je kunt je voorstellen dat als je in zo’n fragiel weefsel gaat knijpen dat je het dicht knijpt. Dit proces zorgt voor stress aan de huid. 

Stress aan de huid

Manuele bindweefselmassage is tevens ook geen pretje, het is pijnlijk en het kan zorgen voor blauwe plekken. Het zorgt voor stress in de huid en die stress kan uiteindelijk zorgen voor de aanmaak van ons stresshormoon, namelijk cortisol. En de aanmaak van dit stresshormoon kan uiteindelijk zorgen voor een negatieve reactie. Met icoone werken we op een non invasieve manier op het bindweefsel. We geven dus geen stress aan de huid en hebben niet te maken met de aanmaak van het stresshormoon. Hierdoor werken we direct op het bindweefsel en behalen we sneller resultaat. Dit is tevens de reden dat we iedere dag met de icoone kunnen behandelen. We geven geen stress aan de huid en dus is herstellen niet nodig. Wij vinden dit een heel mooi iets én ook heel logisch om met veel respect de huid te behandelen.

Bindweefselmassage

Het is natuurlijk zo dat een bindweefselmassage heel pijnlijk kan zijn. Dit is dan ook een van de redenen dat mensen met tegenzin een manuele bindweefselmassage ondergaan. Veel mensen denken dan ook dat een behandeling pijnlijk moet zijn om resultaat te behalen. Maar als clienten na de eerste icoone behandeling direct resultaat zien beseffen ze dat het ook kan, zonder stress te geven aan de huid en zonder pijn te doen. Met icoone zorgen we direct voor resultaat zonder dat het pijnlijk is tijdens de behandeling. Als je hier uitleg aan geeft begrijpt je cliënt ook dat we dus geen pijn meer hoeven te geven aan die huid. 

We stimuleren met een manuele bindweefselmassage ook de fibroblasten, en we zijn ook wel bezig met een homeostase. Doordat icoone niet pijnlijk is geven we geen stress aan de huid en kunnen we ons collageen stimuleren zonder stress te geven. Daarnaast is het zo dat uit de onderzoeken van professor Guimberteau is gebleken dat ons bindweefsel bestaat uit micro vacuolen (kleine holtes). Deze kleine holtes in ons bindweefsel zorgen ervoor dat het bindweefsel beweeglijk is, dus dat het alle kanten op kan gaan. 

Met icoone werken we dus met die unieke gepatenteerde Roboderm technologie, deze kan een Multi Micro Alveolaire Stimulatie geven (wat geen enkel ander systeem kan). Dit kan dus niet bij manuele bindweefselmassage. En als we werken met een Multi Micro Alveolaire Stimulatie dan werken we tevens altijd op 3 verschillende aspecten, namelijk: huidverstrakking, body contouring en drainering. We werken dankzij deze technologie ook op de microvacuolen in de fascia, waardoor we van alle kanten de fascia kunnen stimuleren en triggeren. 

Nog even wat feiten op een rij

Uit onderzoek is gebleken dat bindweefsel zich door heel ons lichaam bevindt. Het bindweefsel loopt niet alleen door de huid, maar ook rondom spieren, pezen, organen, gewrichten etc. Daarnaast lopen onze lymfevaten en bloedvaten door de fascia heen. Je kunt je dan ook voorstellen dat wanneer we ons focussen op de fascia dat we dan ook ervoor kunnen zorgen dat er een betere circulatie is van het lymfesysteem en de doorbloeding. Het is allemaal verbonden met elkaar en door te werken met de unieke Roboderm technologie kunnen we specifiek werken op het bindweefsel. Je werkt niet alleen aan de oppervlakte maar ook in de diepte. Dit is dus mogelijk door het geven van Multi Micro Alveolaire Stimulatie, waarmee we ons specifiek focussen op het bindweefsel wat door ons gehele lichaam loopt.

Met icoone kun je het hele lichaam behandelen in slechts 20 minuten. Manuele bindweefselmassage duurt vele malen langer. Met icoone kunnen we tweehandig werken, waardoor we dus snellere behandelingen kunnen geven. Met icoone werken we met micro stimulatoren. De micro stimulatoren geven een 3D simulatie af aan de fascia, door middel van de Multi Micro Alveolaire Stimulatie. Er is dus geen sprake van ‘dichtknijpen’ van het bindweefsel zoals bij manuele bindweefselmassage. En daarnaast is het zo dat we met icoone door middel van de Roboderm technologie 21.600 micro stimulaties af geven per minuut, aan ons bindweefsel. Dit kan echt alleen maar met deze bijzondere Roboderm technologie.

And last but not least, de behandeling met icoone is stukken minder belastend voor de behandelaar om uit te voeren. Manuele bindweefselmassage is vele malen vermoeiender. En ook zeker niet onbelangrijk: met de behandeling van icoone zie je direct resultaat. En dat resultaat zal na iedere behandeling nog mooier zijn. Wil je meer weten over dit geweldige apparaat? Neem dan even contact met mij op.

LEES OOK: het verschil tussen Adipologie en Cryolipolyse.

Back to Berichten
X