Dit zijn de meest gevraagde behandelmethodes als alternatief voor liposuctie

Back to Berichten

Dit zijn de meest gevraagde behandelmethodes als alternatief voor liposuctie

Het komt met regelmaat voor dat er cliënten zijn die sporten, bewegen en diëten maar toch vetophopingen blijven vasthouden. Onder deze groep cliënten is liposuctie een veel overwogen behandeling. Wanneer je het hebt over aanpak van vetweefsel en/of de wens voor omtrekverlies, zie je vaak de term lipolyse / liposuctie terugkomen. Als we kijken naar liposuctie werd deze behandelmethode alleen al in 2018 bij een kwart miljoen mensen toegepast. Hoewel liposuctie erg populair is onder cliënten, kan de behandeling erg pijnlijk zijn en verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Denk hierbij aan infecties, bloedingen, oedeemvorming en de kans op bloedstolsels. Bovendien is de kans op verergering van cellulite groot omdat het vet onder de huid verwijderd wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende non-invasieve alternatieven die hetzelfde resultaat aan je cliënt kunnen bieden als wat liposuctie beloofd. In dit artikel worden verschillende voor- en nadelen beschreven van alternatieve behandelmethodes wanneer je cliënt liposuctie overweegt. 

Cryolipolyse versus Liposuctie

Tijdens de Cryolipolyse behandeling wordt er gebruik gemaakt van gecontroleerde koude temperaturen om vetcellen te vernietigen. Het lichaam voert de vetcellen vervolgens op een natuurlijke wijze af via het lymfestelstel.  De behandelsessies duren doorgaans een tot twee uur per zone. Tijdens de behandeling voelen cliënten een intens, koud gevoel waarbij pijn of irritatie minimaal is. Mogelijke bijwerkingen van deze behandelmethode zijn gevoelloosheid, tintelingen, roodheid en blauwe plekken rondom het gebied wat is behandeld. De resultaten zijn over het algemeen zichtbaar na een tot drie maanden na de eerste behandeling. Zelf heb ik deze behandeling ervaren en het voelde voor mij niet ontspannen en veilig.

Hoogfrequente Ultrasound

Deze behandeltechniek maakt gebruik van geluidsgolven met hoge intensiteit om vetcellen in de bovenste weefsellagen te behandelen. Het lichaam verwijdert vervolgens zelfstandig de vetcellen die door de Hoogfrequente Ultrasound zijn behandeld. De behandelsessies met deze behandelmethode duren ongeveer één uur. Tijdens de behandeling kan de cliënt een tintelend, prikkelend, warm of koud gevoel ervaren. Na de behandeling is er een kans op zwelling, pijn en het ontstaan van blauwe plekken. Over het algemeen zijn de resultaten zichtbaar na ongeveer 8 tot 12 weken.

Gericht gebruik van Ultrasound pulsen en de vergelijking met liposuctie

Bij deze behandelmethode wordt er gebruik gemaakt van ultrasound welke gepulseerd wordt afgegeven aan de huidlagen om vetcellen te laten ‘scheuren’. Het lymfestelsel van het lichaam absorbeert en verwijdert vervolgens de afvalstoffen. De behandeling wordt onder cliënten als comfortabel ervaren en er zijn tot nu toe geen bijwerkingen ontdekt. Resultaten met Ultrasound Pulsen zijn meestal zichtbaar na drie tot vier behandelsessies met tussenpozen van twee weken.

Onlangs is er een nieuwe methode van Ultrasound gelanceerd: LFU.
Dit is Low Frequency Ultrasound met Low Intensity én multi focal!

Tip! Lees hier meer over Adipologie voor de aanpak van lokale vetophopingen met LFU

Radiofrequentie

Tijdens het uitvoeren van lipolysebehandelingen met Radiofrequentie kunnen vetcellen worden vernietigd. Dit is afhankelijk van de temperatuur in de huid. Dit veroorzaakt doorgaans geen klachten of bijwerkingen voor cliënten. Er zijn minimaal vier tot vijf behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Cliënten kunnen een lichte gevoeligheid ervaren en het behandelde gebied kleurt rood, wat na een tijdje weer wegtrekt.

1064-nm diodelaser

Met deze techniek creëert een 1064nm diodelaser een warmte in de vetcellen. Dit brengt een proces op gang dat lipolyse wordt genoemd. Lipolyse vindt plaats wanneer de lipiden (of het vet) in de cel worden afgebroken in kleinere deeltjes.  Hierdoor kan het lipolyse-effect door de celwand worden gevoerd en wordt dit omgezet in energie. Deze energie wordt vervolgens gebruikt voor vitale processen van organen. Het afgebroken vet wordt opgenomen door het lymfestelsel. Het lymfestelsel zorgt vervolgens voor het uitscheiden van de afvalstoffen. De cellen worden tijdens deze behandeling niet beschadigd. Het volume van de vetcel wordt vermindert waardoor het behandelde gebied er slanker uit gaat zien.

Venus Bliss™ lipolyse behandelopties

Venus Bliss™  is ontworpen om non-invasieve lipolysebehandelingen uit te voeren die dienen als alternatief voor liposuctie. Het systeem maakt gebruik van een diodelaser om vetcellen rondom de buik en flanken gericht aan te pakken. Door deze behandelmethode krimpt de inhoud van de vetcel zonder dat de cliënt pijn, bijwerkingen of een herstelperiode ervaart. De Venus Blissbiedt een effectieve oplossing voor cliënten met wensen omtrent aanpak van (lokaal) vet en omtrekvermindering. Doorgaans worden de resultaten zichtbaar na vier tot zes behandelingen.

Venus Bliss™ bezit een MP2-applicator die gebruik maakt van Multi-Polar Radio Frequentie en Pulsed Electro Magnetic Fields. Deze applicator wordt gebruikt voor verstrakking en voor lokale vetaanpak. Dit is een natuurlijke manier om de contouren te verbeteren en om een dieet effectief te ondersteunen.

Volgens de inzichten vanuit het ‘Plastic Surgery Statisctics Report 2018′ van de American Society of Plastic Surgeons, is de vraag naar liposuctie en soortgelijke behandelingen op jaarbasis met 5% gestegen. Wil je meer weten over de non-invasieve behandelmethodes voor aanpak van (lokaal) vet, omtrekvermindering en bodyshaping? Neem dan contact met ons via het contactformulier wat je hier kan vinden.

 

Back to Berichten
X