Precision your body met Adipologie®️

Back to Berichten

Precision your body met Adipologie®️

Met Adipologie werken we specifiek op vetcellen, dit doen we met een gepatenteerde technologie. Die gepatenteerde technologie betreft LFU (Low Frequency Ultrasound) met een lage intensiteit en deze komt specifiek tot in ons onderhuids bindweefsel. Wat Adipologie met name zo uniek maakt is dat dit de enige technologie is waarmee we in ons onderhuids bindweefsel werken door middel van ultrasound, zonder het weefsel te beschadigen, maar waarbij we wel zorgen voor natuurlijke lipolyse. 

We doen dit door een mechanische stimulatie te geven aan onze adipocyten (vetcellen). Deze mechanische stimulatie is een positieve en negatieve druk die we continu uitvoeren op de vetcellen. Makkelijker gezegd: we geven dus een micromassage aan de vetcellen. Dit geeft een beweging aan de vetcel, waardoor het gedrag van de vetcel veranderd en de natuurlijke lipolyse in gang wordt gezet. 

Adipologie®️ uniek systeem

Het unieke van Adipologie is dat dit het enige systeem is waarmee we werken in het onderhuids bindweefsel, zonder schade te brengen aan het weefsel. Door middel van een Low Frequency (LFU) met een lage intensiteit. En dat is gewenst, want in ons onderhuids bindweefsel zitten juist die vetcellen die we willen aanpakken. We willen onze focus hierop vestigen en dat doen we door te werken met een bepaalde frequentie, namelijk een 224 KHz (deze frequentie valt onder een LFU). De Low Frequency Ultrasound (LFU) geeft een beweging af die zorgt voor lokale lipolyse. Het mooie hieraan is dat dit niet alleen op onze vetcellen werkt, maar het werkt ook op ons collageen en elastine. 

Dit mechanische effect van de low frequency ultrasound zorgt voor collageen aanmaak in de gehele dermis en het onderhuids bindweefsel. Naar mate je ouder wordt worden de vetcellen als het ware lui en gaan ze alles opslaan waardoor ze gaan groeien. Met Adipologie veranderen we het gedrag in de cel , ze gaan zich gedragen alsof ze jonger zijn. Hierdoor wordt de vetcel beetje bij beetje kleiner en zorgt het voor een lipolyse. 

In ons onderhuids bindweefsel bevindt zich ook collageen en elastine, en we geven dus ook een mechanische stimulatie af aan deze collagene en elastine vezels. Hierdoor activeren we deze vezels – we werken dus niet alleen op de vetcellen (door volume weg te halen), maar we werken ook aan versteviging. Het collageen en elastine in het onderhuids bindweefsel reageert anders dan de vetcellen, deze gaan juist groeien. Hierdoor werken we dus tegelijkertijd op huidverstrakking. Je kunt je voorstellen dat wanneer je slechts volume weghaalt dat de huid zich verslapt.  Met Adipologie werken we specifiek op lokaal vet, maar we kunnen ook werken aan bodyshaping. Je kunt Adipologie zien als dé sportschool voor de vetcellen.

Adipologie®️ sportschool voor vetcellen

Adipologie werkt sterker op vet dan wanneer je gaat sporten. Als iemand gaat sporten wordt er vet afgebroken, maar het kan zijn dat er wel bepaalde gebieden van vet storend blijven ondanks dat ze veel sporten. Denk maar aan dat onderste randje van de buik wat men niet weg krijgt. Dit is een prachtig voorbeeld om daar specifiek Adipologie op in te zetten. 

We werken lokaal op vetverbranding maar we kunnen ook werken op bodyshaping, en dat doen we door twee verschillende protocollen. Een protocol heet ook wel het statische protocol (waarmee we dus specifiek werken op lokaal vet), maar we hebben ook een dynamisch protocol (waarmee je een shaping effect creëert). Wat hierbij goed is om te weten is dat geen enkel ander systeem in staat is om door middel van een ultrasound het onderhuids bindweefsel te stimuleren, en dat maakt Adipologie zeer uniek.

De applicator waarmee we werken

Als je gaat kijken naar de applicator waarmee we werken dan zie je dat de gehele applicator pulsen afgeeft. Dit noemen we ook wel multifocaal. Vaak wordt dit bij andere apparatuur slechts vanuit het centrum gedaan, maar bij Adipologie gebeurt dit vanuit het hele oppervlak. Ook dit zorgt voor een effectiever resultaat. Een LFU komt dieper in het weefsel vergeleken met een High Frequency Ultrasound (HFU). Hiermee werk je juist meer oppervlakkig in het weefsel, dus dit wordt bijvoorbeeld ingezet op het gezicht. Dus: met LFU werken we in de diepte – ofwel op onze vetcellen in ons onderhuids bindweefsel. 

Feiten op een rij:

  • Met Adipologie pakken we juist het vetweefsel aan wat men niet weg krijgt ondanks het sporten of te diëten. De Adipologie is het perfecte extra zetje.
  • We geven geen stress af aan omliggende weefsels, we zorgen puur en alleen voor mechanische stimulatie. We maken dus geen vetcellen kapot, maar we zorgen voor een natuurlijke manier van lipolyse ofwel een natuurlijke manier van vet verbranden.
  • Er zijn ongeveer 4 behandelingen met Adipologie nodig om het gewenste effect te behalen. Het varieert tussen de 3 tot 5 behandelingen, en de behandelingen mogen iedere 2 weken plaatsvinden. Het betreft een comfortabele behandeling, waarbij men geen pijn ervaart. Dit komt doordat het een non invasieve behandeling betreft, waarbij we dus geen stress geven aan de huid.  
  • Het gedrag van de vetcel veranderd, waardoor de vetcel niet meer lui is maar juist beetje bij beetje steeds kleiner wordt.
  • Collageen en elastine bevindt zich door het hele onderhuidse bindweefsel, met Adipologie werken we op het herstel en op de activatie van het collageen en elastine. Met ‘herstel’ bedoelen we: collageen verstevigen. En met ‘activatie’ bedoelen we: het lichaam stimuleren om meer collageen aan te maken. Hierdoor kunnen we werken op huidverstrakking. Er is geen enkel anders systeem dat in staat is om onderhuids bindweefsel non invasief te stimuleren. 
  • Adipologie is geen technologie om af te vallen, maar een manier om lokaal vet te verwijderen. Het is de manier om het totale plaatje zo mooi mogelijk te krijgen. 

Wil je nog meer informatie? Neem dan even contact met mij op.

LEES OOK: Dit is hoe je aan cross-selling in jouw praktijk doet.

Back to Berichten
X