Venus Viva ™: zo kun je huidvernieuwende behandelingen realiseren

Back to Berichten

Venus Viva ™: zo kun je huidvernieuwende behandelingen realiseren

Hoe ouder we worden, hoe meer ons gezicht tekent. We kunnen vaak onze leefstijl, en zeker ook huidaandoeningen terug zien op ons gezicht. Je kunt bijvoorbeeld zien of iemand erg veel in de zon is geweest, of er bepaalde huidaandoeningen waren, of collageen schade heeft kunnen beperken, of iemand stress heeft gehad en etc.. Dit soort factoren zie je terug in het uiterlijk van de huid. Indien je dit vervelend vindt en er zichtbare schade is zoals pigment, rimpels en verslapping dan is de behandeling met de Venus Viva ™ ideaal voor jou om huidvernieuwing te realiseren.

Vandaag de dag zijn er enorm veel vorderingen geboekt op het gebied van huidvernieuwing technologieën. Er worden hierbij prachtige resultaten van een verbeterde huid geconstateerd. En daarnaast is er geen sprake van een periode waarin de huid moet rusten of andere risico’s. De Venus Viva ™ maakt het mogelijk.

Huidvernieuwende behandelingen met Venus Viva ™

De Venus Viva ™ heeft verschillende mogelijkheden en kan daarom effectieve behandelplannen realiseren, op diverse huidproblematiek of huidaandoeningen.

Ablatief en fractioneel: wat betekent dit en wat zijn de voordelen?

De meeste behandelingen voor huidvernieuwing zijn ablatief: dit betekent dat ze een energie gebruiken om weefsel te verdampen, om een ​​gecontroleerde hoeveelheid schade in de huid te veroorzaken. Als de huid beschadigd is brengen rode bloedcellen zuurstof en voedingsstoffen naar het gebied om het te helpen genezen. Cellen worden tevens aangespoord om collageen aan te maken, waardoor een structuur ontstaat waar nieuwe huidcellen zich omheen kunnen vormen.

Als energie op een fractionele manier wordt toegepast, betekent dit dat er door kleine gaatjes energie in de huid word gebracht (die veel van het omliggende weefsel intact laten). Er ontstaan micro kanaaltjes ​​die met het blote oog op speldenprikken lijken. Natuurlijke genezing reacties stimuleren vervolgens de fibroblasten, en bouwen opnieuw collageen op. Het resultaat hiervan is minder huidbeschadiging en een mooiere en gladdere huid.

Gepatenteerde tip technologie: de spotgrootte en behandeltijd aanpassen

De gepatenteerde tip technologie van Venus Viva ™ op de NanoFractional RF ™ -applicator heeft de grootste ‘spot size’. Elke applicator tip bestaat uit 160 pinnen met een voetafdruk van elk 38 µm2, gerangschikt in groepen van vier (multi-polair). De pinnen worden door middel van een applicator geplaatst op de huid en met een puls van radiofrequentie komt de energie door de punt van elke pin met behulp van SmartScan ™ -technologie.

De behandelaar kiest de joules en de pulsduur, waarbij het niveau van ablatie en coagulatie wordt bepaald dat in het doelweefsel zal worden bereikt. Een langere pulsduur met lagere joules zal bijvoorbeeld minder ablatie veroorzaken en de hoeveelheid coagulatie in het weefsel vergroten, terwijl een kortere pulsduur en een hoger vermogen (J) diepere ablatie en minder coagulatie in het omliggende weefsel zullen creëren.

Als elke groep van vier pinnen wordt geactiveerd, dienen de andere 156 pinnen als retour elektroden. De energie wordt tussen elke groep elektroden geschakeld voor een consistente energieafgifte over het tip oppervlak. Het resultaat hiervan is een veiligere behandeling.

In combinatie met SmartScan ™ -technologie biedt de gepatenteerde tip een sterke basis waarmee je de behandelingen van je cliënt kunt aanpassen om het uiterlijk van acne en traumatische littekens, striae, rosacea, diepe rimpels, grove poriën en andere ‘huidproblematiek’ te verminderen.

De NanoFractional RF ™ applicator met SmartScan ™: precisie en maatwerk

De NanoFractional RF ™ -applicator van Venus Viva ™ maakt gebruik van de gepatenteerde SmartScan ™ -technologie. Het gaat hier om een uniek algoritme dat tussen willekeurige groepen pinnen scant om energie te leveren in één tip. Het zorgt voor een meer uniforme energieverdeling over een behandelgebied en effectievere huidvernieuwing. 

Met de functie om het patroon te selecteren en ook de instelbare energiedichtheid én pulsduur, biedt SmartScan ™ maatwerk. 

De extra voordelen van de DiamondPolar ™ -applicator *

Breid de diensten van je kliniek uit met de DiamondPolar ™ -applicator voor de behandeling van huidverslapping. Door gebruik te maken van gepatenteerde MP2-technologie – een combinatie van Multi-Polaire RF en Pulsed Electro Magnetic Fields (PEMF) – beschikt het Venus Viva ™ -apparaat ook over een DiamondPolar ™ -applicator die multipolaire radiofrequentie levert aan meerdere weefseldiepten, waardoor er een snellere stijging van therapeutische temperatuur ontstaat wat nodig om resultaat te bereiken. Multi-Polaire Radiofrequentie is dan ook uniek en heeft vele voordelen t.o.v. mono-, bi- of tripolair. 

De effecten van Multi-Polaire RF worden versterkt door PEMF, een niet-thermische energie die wordt uitgezonden door de elektroden van de applicator die fibroblastenproliferatie induceert door de afgifte van de groeifactor FGF-2. Deze groeifactor helpt bij het hermodelleren van collageen en het creëren van nieuwe haarvaatjes. Met nieuwe capillairen wordt de bloedtoevoer vernieuwd en worden meer voedingsstoffen aan het behandelingsgebied afgegeven voor een grotere huidcelvernieuwing.

De unieke plaatsing van de elektroden van de DiamondPolar ™ -applicator maakt behandeling rond de ogen, langs de kaken en andere kleinere gebieden mogelijk om de huid steviger te maken, en om fijne lijntjes en rimpels glad te strijken. Deze applicator wordt standaard geleverd bij elk Venus Viva ™ -apparaat.

Eindconclusie: een behandeling die op vrijwel elke cliënt in te zetten is om op het hoogste niveau te werken aan huidverjonging én huidverbetering in één. 

Het Venus Viva ™ huidvernieuwing systeem biedt ultramoderne technologieën en gebruiksvriendelijke functies naast twee verschillende applicaties om een ​​groot aantal problemen van de huid te behandelen. Wil je meer weten over deze huidvernieuwende behandeling? Neem dan contact met mij op of kijk voor meer info hier

LEES OOK: Hoe je je bedrijf kunt upscalen met marketing ondanks de Corona crisis.

Resultaten: 

Back to Berichten
X