BLOY Institute; Amsterdams bekendste boutique huidkliniek – Interview met Lindsay van der Looij

Back to Berichten

BLOY Institute; Amsterdams bekendste boutique huidkliniek – Interview met Lindsay van der Looij

Wij nemen jullie met dit interview mee in de ervaringen en beslissingen die Lindsay van der Looij gedurende haar onderneemster jaren heeft gemaakt. Als eigenaresse van de bekende boutique kliniek BLOY (voorheen KNAP Skincare en mede eigenaresse van KNAP Institute) geeft Lindsay onmisbare tips voor de huid. We spreken haar over haar ervaringen met de apparatuur van Venus Concept en icoone®, maar ook de huid specifieke supplementen van Cellics.

Wat heeft je geïnspireerd om een eigen onderneming te starten?

Als klein meisje had ik altijd al de droom om iets voor mijzelf te beginnen. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik onderneemster wilde worden en dat is dan ook altijd mijn passie geweest. Het stukje onafhankelijkheid, zelf aan het werk, mijn eigen centjes verdienen en ook het afgaan op mijn eigen ondernemersgevoel. Dat waren speerpunten voor mij om zelfstandig aan de slag te gaan. De beautybranche heeft mij altijd enorm geboeid en ik heb de huid altijd interessant gevonden.

Ik ben geboren in Brabant, maar deze provincie liep naar mijn mening achter op de ontwikkelingen en mogelijkheden van huidbehandelingen die toen al wel in Amsterdam bestonden. In Amsterdam stonden de mensen veel meer open voor hoogwaardige huidverbeterende behandelingen vergeleken met Brabant toentertijd. Dat is één van de redenen geweest waarom ik van begin af aan ben gestart in Amsterdam.

Hoe je als man/vrouw het beste uit jezelf en je huid kan halen vind ik erg mooi om na te streven. Gezondheid en vitaliteit zijn hierin erg belangrijk. Dat vormt de basis van de huid.

Hoe is de samenwerking ontstaan tussen BLOY Institute en USKIN B.V. ? 

Ik ken de vader van Isabel, eigenaar van USKIN, vanuit het dorp waar ik ben geboren. Daarom had ik regelmatig contact met Isabel en deelde wij onze visie over de huid en ontwikkelingen in de branche. In de beginfase stond ik nog niet open voor een samenwerking maar uiteindelijk, toen ik mijn tweede vestiging ging openen, zag ik de kans om de samenwerking wel aan te gaan.

In Bologna op de beurs had ik de apparatuur van Venus Concept al ooit gezien en ervaren voordat de systemen beschikbaar waren in Nederland. Ik was al bekend met de behandelingen en hoorde van collega’s in het buitenland dat zij erg blij waren met de resultaten en behandelingen. Daarmee kwam alles samen, om resultaatgerichtheid te combineren met het meest hoogwaardige behandelaanbod. Deze mogelijkheden kon Isabel mij bieden op een specifiek niveau.

Venus Concept was immers al wereldwijd bekend en werd vertegenwoordigd door plastisch chirurgen en bekende doktoren. Dit was de reden waarom ik Venus Concept wilde hebben.

Welke behandelingen bied je aan? En naar welke behandeling(en) is er veel vraag?

Ik merk dat er onder mijn klanten veel vraag is naar de behandelingen met de Venus Legacy. Deze behandeling wordt dagelijks binnen ons instituut uitgevoerd en ingeboekt door klanten. De vraag naar huidverstrakking is vooral iets dat veel terugkomt: strakkere benen, minder huidverslapping en het aanpakken van fijne lijnen. Gezichtsbehandelingen worden ook veel geboekt.

Ik ga altijd voor het beste van het beste, dat streven heb ik heel mijn leven al. Dat doe ik voor mijzelf en voor anderen, halfbakken werk heeft geen zin. Je wil iets dat écht resultaat geeft en je wil ook dat klanten tevreden zijn zodat ze terugkomen. Daarom kies ik voor specifieke behandelingen en technieken, zodat wij gegarandeerd resultaat kunnen bieden en beloftes kunnen waarmaken.

In mijn opinie is het altijd al zo geweest dat resultaatgerichtheid bij cliënten voorop staat. Wij zijn, toen nog onder KNAP Skincare, direct begonnen met resultaatgerichte behandelingen. Daarom was én is het nog steeds enorm druk bij ons. De icoone®, Venus Concept en Cellics kunnen in ons portfolio daarom ook niet meer ontbreken.

Wat voor impact hebben de behandelingen met icoone®, Venus Viva en Venus Legacy gehad op de groei van je bedrijf? 

Zoals benadrukt staat voor mij het resultaatgericht werken voorop en is het belangrijk dat dit wordt nagestreefd. Niet iedereen kan voor het lichaam en het gezicht binnen zijn/haar instituut een all-in-one treatment samenstellen. Dat is wel mogelijk bij ons. Bijna iedere cliënt gaat bij ons weg met de producten van Cellics, omdat cliënten kiezen voor resultaat.

Omdat wij richten op huidverbetering van binnenuit, direct resultaat met de systemen en op maat gemaakte behandelingen, komen onze cliënten hier ook echt voor terug. Resultaatgericht werken kan mede door de inzet van de systemen en het benoemen van de kenmerken van Cellics.

Hoe vullen de systemen van icoone® en Venus Concept je andere behandelingen aan?

In het verleden deden wij veel manuele bindweefselmassage, maar dit vonden cliënten vaak erg pijnlijk. Daar kunnen wij icoone goed voor inzetten, het werkt dieper in de huid, de huid wordt met respect behandeld en we voldoen aan de wensen van de cliënt door een pijnloze behandeling te bieden. Ook bij indicaties van huidverslapping is de Venus Legacy natuurlijk veel mooier en effectiever dan een manuele behandeling. Je kan ook nog hele gave combinaties maken met andere treatments.

Voor cliënten die liposuctie hebben ondergaan bieden wij bijvoorbeeld na-behandelingen aan met icoone®, daarna een traject met de Venus Legacy voor huidverbetering- en verstrakking.

Waarom kan apparatuur niet ontbreken binnen BLOY Institute?

Je gaat tegenwoordig niet alleen af op kennis van je specialisaties en het opleidingsniveau. Er zijn wereldwijd diverse studies die aantonen dat een huid anders in elkaar zit en de wetenschappen daarachter kan je niet ontkennen. Je hoort van collega’s en ziet in de branche ontwikkelingen dat er veel meer mogelijk is aan resultaat wanneer je de diepte opzoekt en dat kan met goede apparatuur. Wanneer je next-level wil gaan in resultaat en aanbod kan je gewoonweg niet meer om systemen heen. Blijven werken op het allerhoogste niveau voor de beste resultaten, is ons streven, om deze belofte waar te maken kunnen systemen niet in ontbreken.

En wat is jouw persoonlijke favoriet van de behandelingen?

Dan ga ik toch wel voor de Venus Viva. Dat is echt een super mooie behandeling voor huidverbetering. Die raad ik ook echt iedereen aan in de winter. Huidverstrakking op topniveau, collageen stimulatie en ook verfijning van poriën. Ook de Venus Legacy voor de benen helpt bij huidverslapping door het ouder worden. Deze treatment helpt bij het zoveel mogelijk tegengaan van het natuurlijke huidverouderingsproces en de huid hierbij te helpen en aan te sterken.

——————————————————————

CELLICS

Hoe belangrijk is gezondheid en algehele vitaliteit voor jou?

Dat staat voor mij absoluut op nummer 1. Iedereen die bij ons binnenkomt krijgt een huidscan, dat is altijd de start van ons behandeladvies en plan. Wanneer je bijvoorbeeld rookt, veel stress hebt of wanneer er overige factoren zijn die een huid vroegtijdig verouderen,  kan je behandelen wat je wil maar bereik je van binnenuit geen of weinig resultaat. Daarom is de huidscan zo belangrijk.

Dit omdat je lichaam en huid niet gezond en vitaal genoeg zijn om ook daadwerkelijk resultaat te behalen. Je huid staat als orgaan in communicatie met je lichaam en vitaliteit, het reageert continue op elkaar.

Je moet bij het begin beginnen en dat zal ik ook altijd uitdragen naar onze cliënten en mijn team. Wanneer je bepaalde dingen niet van binnenuit aanpakt of aanvult, zal het resultaat ook uitblijven. De vitaliteit opleiding van Cellics heeft ons ook veel inzichten gebracht en die kennis hebben we ook geïmplementeerd binnen BLOY.

Wat was voor jou de trigger geweest om met Cellics te gaan werken?

Ik had eerst het assortiment van een ander specialistisch merk voor ik met Cellics ging werken. Wat mij tegenstond was dat het assortiment niet compact was en het moeilijker werd klanten te enthousiasmeren, omdat je al snel aan meerdere verpakkingen op één dag moest denken. Mensen willen tegenwoordig snel, makkelijk en resultaatgericht werken.

Toen Cellics op de markt kwam was de lijn direct erg compact met de meest hoogwaardige en hooggedoseerde producten om aan iedere wens voor de huid te voldoen. Of dit nu ondersteuning van binnenuit is voor acne, of de wens naar anti-aging, bij BLOY hebben wij nu compact alle producten in huis. Dit was de doorslag voor mijn team en mij.

Hoe maken jullie een huidconditie meetbaar?

We starten met het afnemen van de collageen huidscan en stellen van gericht vragen vanuit de advieskaarten van Cellics. Zo proberen we inzichtelijk te maken of en wat we kunnen betekenen voor een cliënt en zijn/haar wensen. We kunnen namelijk nooit huid-specifiek en resultaatgericht werken wanneer iemand veel alcohol drinkt en blijft drinken, of wanneer er twee pakjes sigaretten op een dag worden gerookt.

Wanneer wij niet inzichtelijk maken voor de cliënt dat dit daadwerkelijk bijdraagt aan zijn/haar resultaat, kunnen we onze belofte ook niet waarmaken. Ook tijdens de behandelingen blijven we coachen zodat de cliënt de juiste begeleiding en adviezen ontvangt om het beste resultaat te behalen.

Door het afnemen van de huidscan en de advieskaarten gericht in te zetten kunnen we iedere cliënt gericht adviseren over de meerwaarde van Cellics. Wat krijgt iemand voor de investering terug? Dat kunnen we meetbaar maken en uitleggen.

Wat zijn de behoeftes op dit vlak bij jouw klanten?

Ik merk dat tegenwoordig veel cliënten aan het zoeken zijn naar wat wel of juist niet werkt. Mensen worden blij wanneer je ze kan helpen, specifiek kan begeleiden en kennis kan delen. Dan zie je dat cliënten ook blij worden van de kennis betreft meerwaarde van bijvoorbeeld huidsupplementen die van binnenuit werken.

Hoe weet je dan welke behandeling en welke supplementen van Cellics bij iemand passen?

Daarom is de collageen huidscan zo enorm belangrijk, welke wij vaak in combinatie met de Observ inzetten. Je kan hierdoor echt een kijkje nemen in iemands huid, wat de specifieke huid echt nodig heeft en dit naast de wensen van de cliënt leggen. Met de collageen huidscan zien we hoe het collageen zich opbouwt, zien wij radicale schade en kunnen wij zelfs uit de scan opmaken of iemand zijn/haar darmflora in orde is. Zo zien wij dus waar wij in kunnen ondersteunen en verbeteren.

Het leveren van maatwerk is hierbij belangrijk. Als een cliënt de wens heeft om op huidverstrakking te focussen is de Cell Elixer, een goede en zuivere visolie met Cell Omega, en een korte detox-kuur met Cell Pure onmisbaar. Wanneer je op de scan al ziet dat er weinig tot geen collageen opbouw is, dan kan een behandeling ook minder effectief zijn. Dat is niet waar wij voor staan of naar streven. Dan zullen wij bijvoorbeeld altijd Cellics adviseren ter ondersteuning van binnenuit.

De collageen huidscan is dus een must voor specialist en klant?

Mensen willen tegenwoordig evidence, bewijs van de investering. Wijzelf natuurlijk ook. Je kan van de buitenkant heel veel zien als goede huidspecialist en huidtherapeut. Toch staan wij er af en toe nog van te kijken hoe specifiek en uniek iemand zijn huidconditie kan zijn, zowel goed als slecht. Als we dan kunnen zien in de scan welke tekorten er zijn, wordt ons advies alleen maar persoonlijker. De collageen huidscan is daarom in mijn opinie een absolute aanrader.

Wat is de synergie tussen Cellics en je behandelaanbod?

Wanneer je van binnenuit niet de juiste bouwstoffen hebt, kan je onmogelijk huidverbeterend werken. Dan kan een huid nooit goed reageren op een wat heftigere behandeling en zichzelf regenereren. Die bouwstoffen zijn nodig om de behandelingen (meer) resultaat te geven. Als je dat van binnenuit niet meetbaar maakt of zomaar begint met behandelen, blijft vaak het meest wenselijke resultaat uit. Denk bijvoorbeeld aan de Cell Elixer Limitless dat ruim 9000mg vis collageen bevat samen met veel andere stoffen die synergetisch werken, en de Cell First, die enorm hoog is in antioxidanten en goed werkt ter aanvulling van behandelingen tegen acne. Deze werkt al licht ontgiftend.

Met Cellics ben je met twee tot drie producten klaar, geen pillen of overige vitamines nodig. Je werkt hooggedoseerd, op specifiek niveau en vaak voelen cliënten dit zelf direct al aan bijvoorbeeld een verbeterde stoelgang of versteviging van de nagels. Zeker omdat voeding tegenwoordig lang niet meer zo gezond is als vroeger. We hebben deze aanvullingen gewoonweg nodig. De aminozuren zijn belangrijk, ook om de tekorten aan te vullen.

Back to Berichten
X