Venus Concept: de krachtigste methode op het gebied van ontharing

Back to Berichten

Venus Concept: de krachtigste methode op het gebied van ontharing

Binnen Venus Concept werken we met twee verschillende ontharingssystemen: de Venus Velocity en de Venus Epileve. De vraag naar ontharingssystemen is de afgelopen jaren flink toegenomen (maar liefst zo’n 37%). Het is zelfs de meest gewilde niet chirurgische energy based behandeling van mannen en van vrouwen tussen de 19 en 50 jaar oud. Dit betreft dus een enorm brede doelgroep. Het zijn voornamelijk vrouwen die een ontharing behandeling ondergaan (90%). Maar het aantal mannelijke cliënten groeit ieder jaar weer. 

Venus Concept 

De lasersystemen waar de Venus Concept rijk aan is zijn ware krachtpatsers op het gebied van ontharing. Deze twee systemen zijn de nieuwste diode lasers voor het ontharen omdat we werken met een 800 nanometer golflengte. Het betreft dus een enorm krachtige laser. Een diode laser is een gouden standaard voor ontharen vanuit wetenschappelijk onderzoek. Het is dus bewezen dat dit het meest effectief werkt als we willen gaan werken op de haartjes en om deze effectief aan te kunnen pakken (oftewel verwijderen). 

Beide systemen zijn makkelijk in gebruik, we kunnen de behandeling snel uitvoeren omdat we werken met een pulse mode en een slide mode. De behandeling is comfortabel voor de cliënt en makkelijk uit te voeren voor de behandelaar. Wat tevens erg fijn en mooi aan het apparaat is is dat beide systemen geschikt zijn voor alle huidtypen. We kunnen dus zowel huidtype 1 als huidtype 6 met de laser behandelen. In beiden gevallen werken we met een realtime koelsysteem. 

Het realtime koelsysteem wil zeggen dat de temperatuur van de applicator duizend keer per seconden wordt gemeten, hierdoor is de applicator altijd koud en zorgt dit voor een comfortabele en veilige behandeling. De kou maakt het comfortabel voor de cliënt, en doordat het een veilige manier van behandelen betreft is de kans op complicaties nihil. 

LEES OOK: Het verschil tussen manuele bindweefselmassage en icoone®.

Samengevat

Binnen Venus Concept beschikken we over de Venus Velocity en Venus Epileve. De Venus Velocity is een grote laser, bestaande uit drie verschillende applicatoren (ofwel drie verschillende opzetstukjes). Je kunt kiezen uit maat S, M en L. Bijvoorbeeld: het kleine handstuk kun je gebruiken voor het gezicht en het grotere handstuk kun je inzetten voor de benen. 

De Venus Epileve betreft een kleiner systeem, ook wel een tafelmodel. De technologie is identiek aan de Venus Velocity, alleen zit hier één applicator op. Deze zit tussen de maat S en de maat M van de Venus Velocity in. Je hebt de keuze om de pulsen af te geven door middel van de applicator, je kunt dit doen met de knop op de applicator, of door middel van het voetpedaal. Bij de Venus Velocity geef je pulsen af via het knopje op de applicator. 

Indien men opzoek is naar de krachtpatser op het gebied van ontharing zijn de Venus Epileve en Venus Velocity hier dus perfect voor. Wil je meer informatie over de apparatuur? Neem dan even contact met mij op. 

Back to Berichten
X