Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over Venus Concept, ICOONE®, Adipologie en Vinoble Cosmetics.
De producten van Vinoble worden cutaan aangebracht en worden niet geconsumeerd. Doordat ze aangebracht worden op de huid en niet gegeten, zijn er nagenoeg geen problemen als het gaat om allergieën. Er wordt wel geadviseerd om reinigers en crèmes rustig op te bouwen. Let wel specifiek op het Lifting & regenerating mask. Hierin zit wijn verwerkt en daarbij kan er wel een reactie optreden. Bij allergieën voor bovenstaande wordt er daarom geadviseerd om dit product te mijden.
De producten van Vinoble Cosmetics* bevatten geen dierlijke ingrediënten, zijn niet test op dieren en zijn daarom veganistisch. Het Vinoble assortiment is officieel geregistreerd als vegan door The Vegan Society. The Vegan Society is opgericht in 1944 en is al lang pionier op dit gebied voordat de veganistische levensstijl een hot topic werd. De Vegan Society was de eerste organisatie ter wereld die authentieke en meeslepende internationale veganistische normen heeft ontwikkeld. Authentieke normen betekenen echter even rigoureuze en uitgebreide certificeringsvereisten met gedetailleerde controles van elk ingrediënt en elk product. Wat betekent de ‘Vegan-zegel’ van de Vegan Society precies?
  • Als onderdeel van het registratieproces van de Vegan Society wordt niet alleen het hele bedrijf, maar ook elk afzonderlijk product onder de loep genomen.
  • Ingrediënten van dierlijke oorsprong omvatten alle stoffen afgeleid van meercellige organismen, direct / indirect verkregen of kruisbesmet met stoffen van dierlijke oorsprong. Als er zelfs maar één actief ingrediënt in de formuleringen van dierlijke oorsprong is, krijgt het product geen zegel.
  • Niet alleen de ingrediënten van de producten worden gecontroleerd, maar ook de processen en sub-stoffen waaruit de actieve ingrediënten worden geëxtraheerd.
• Elk jaar wordt een nieuwe audit uitgevoerd om het zegel van de Vegan Society te vernieuwen.
Cosmetische producten kunnen als "niet-alcoholisch" worden beschreven als ze geen alcohol bevatten die dehydrateert, zoals ethanol, gedenatureerde alcohol of isopropylalcohol. Er zijn verschillende alcoholen die worden gebruikt in cosmetische producten. Wetenschappelijk gezien zijn alcoholen chemische verbindingen die een of meer hydroxylgroepen bevatten (dat wil zeggen: zuurstof en waterstofverbindingen). Er zijn ook niet-drogende alcoholen, met veel voedende eigenschappen, of zoals in het geval van Vinoble Cosmetics: benzylalcohol, die tot de categorie van de niet-drogende alcoholen behoort. Het feit dat ze de term alcohol in hun naam gebruiken, leidt tot verwarring wanneer ze op een "niet-alcoholisch" product worden gevonden.
Palmolie in zijn natuurlijke vorm is onschadelijk voor de gezondheid. Een risico op kanker ontstaat alleen als de palmolie tijdens de verwerking oververhit raakt en wordt verwerkt bij een temperatuur van meer dan 200 graden. Bij deze hoge temperaturen worden glycidylvetzuuresters (GE) en 3- en 2-monochloorpropaandiolen (3- en 2-MCPD) en – vetzuuresters gevormd welke in hoge concentraties als gevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Dit geldt overigens voor alle plantaardige oliën. Het is dus een kwestie van verwerken. De Vinoble producten bevatten geen zuivere palmolie, maar alleen een vetzuur dat is afgeleid van palmolie. Dit ingrediënt is dus niet blootgesteld aan een dergelijk verhittingsproces. De vereniging van de oliezaad-verwerkende industrie in Duitsland - OVID - gevestigd in Berlijn, is lid van het Forum Duurzame Palmolie - FONAP - en behandelt dit onderwerp al vele jaren. Zij zeggen dat een risico op kanker alleen ontstaat wanneer palmolie bij de verwerking zodanig verhit wordt EN je het consumeert als voedsel. Een gevaar bij het gebruik van palmoliehoudende cosmetica bestaat niet. Het kan daarom worden uitgesloten dat er een verhoogd risico op kanker is vanwege het vetzuur van palmolie in de Vinoble producten.
Palmolie is een bijna onvervangbare grondstof die in veel cosmetische producten wordt aangetroffen. Natuurlijke cosmetica bevatten ook veelal palmolie. Palmolie is goed voor de huid en heeft ook zeer speciale chemische eigenschappen die zorgen voor een perfecte consistentie van crèmes. Deze palmolie is daardoor niet eenvoudig te vervangen voor een andere olie. Vinoble gebruikt ingrediënten die zijn afgeleid van duurzame RSPO-gecertificeerde palmolie. Op deze manier ondersteunen we een verantwoorde en duurzame palmolieproductie.
Isoamyl p-methoxycinnamate is een oplosbaar, organische UV-B filter die wordt gebruikt voor de bescherming van de huid. Volgens de huidige stand van de wetenschap is er geen bewijs dat deze zonnefilter hormoonactief is. Deze is dus niet schadelijk voor de gezondheid. De reden waarom het ingrediënt vermeld wordt op verschillende portalen komt doordat de naam vaak verward wordt met een andere zonnefilter: ethylhexylmethoxycinnamaat. Deze stof wordt als hormoon-actief beschouwd en wordt daarom ook niet binnen de Vinoble Cosmetics producten gebruikt. We hebben deze informatie al aan verscheidene portalen doorgegeven en hebben deze verzocht om de foutieve beoordeling van deze zonnefilter te corrigeren.
De innovatieve en effectieve tinted daycream SPF30, protecting daycream SPF 30 en zonnebrandcrème bevatten polymethylmethacrylaat (PMMA). Bij productkeuringen wordt extra gelet op dit bestandsdeel. De bolvormige PMMA-deeltjes vormen geen gevaar voor onze gezondheid. In tegenstelling tot het wereldwijde gebruik van microplastic als schuurmiddel in bijvoorbeeld tandpasta, douchegels en scrubs, wordt microplastic in de Vinoble producten gebruikt om butylmethoxydibenzoylmethaan in te kapselen. Butylmethoxydibenzoylmethaan is een bewezen organisch UV-A filter waarbij geen hormonale effecten worden gedetecteerd. Om deze filter stabiel en effectief te houden, moet deze geïsoleerd de huid in worden getransporteerd.  De filter wordt geïsoleerd door een laag PMMA, microplastic. Deze laag houdt de filter stabiel met als positieve effecten:
  • UV-A bescherming neemt niet af
  • Allergische risico’s zijn verminderd
Goede sensorisch eigenschappen maken het een aangenaam gevoel op de huid.
Het conserveren van cosmetische producten is in veel gevallen essentieel voor de bescherming van de consument. Alle geproduceerde cosmetische producten ondergaan verschillende uitgebreide veiligheidstesten voordat ze op de markt mogen worden gebracht. Deze testen worden gedaan om te zorgen dat de consument gezondheidsveilige producten aanschaft. Natriumbenzoaat heeft als eigenschap de groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan. Om de houdbaarheid van producten te waarborgen, wordt het daarom als zeer laag percentage als conserveermiddel gebruikt. Natriumbenzoaat wordt ook gebruikt in de geneeskunde en voedingsmiddelenindustrie en is van nature aanwezig als organisch zuur in fruit, honing en zuivelproducten. Alleen erkende additieven mogen worden gebruikt voor de verwerking van voedingsmiddelen en cosmetica, producten die niet erkende additieven gebruiken komen niet door de keuringen en kunnen dus niet op de markt gebracht worden. Voor cosmetische producten worden alle stoffen die tijdens de productie worden toegevoegd, gelabeld met hun internationale unieke INCI-naam. Deze regeling stelt mensen met een allergie in staat om producten te controleren en te vermijden die een stof bevatten waarvoor ze allergisch zijn.
Aan de linkerzijde van het systeem bevind zich een witte klep. Maak deze open en draai het luchtfilter eraf. Zuig vervolgens de opening schoon met een stofzuiger en let daarbij op dat je de O-ring niet beschadigd. Duw/ draai vervolgens de nieuwe filter op de aansluiting. Let wel op welke filter je gaat verwisselen, Robotwins of Robosolo. Beide filters dienen ná 50 werkuren te worden vervangen, in het ”servicemenu” wordt dit aangegeven.
Maak gebruik van Cleansing Wipes waarmee je de applicator kan reinigen. Vanuit hygiëne- en onderhoudsoogpunt is het van belang om de rollers met regelmaat te reinigen. Door het systeem in ”cleaning” stand te zetten is het vacuüm uitgeschakeld en kan je eenvoudig de tissue tussen de rollers laten draaien om te reinigen.
Controleer met regelmaat (1x per maand) aan de achterzijde van het systeem het waterlevel. Indien te laag, vul dit aan door gebruik van gedestilleerd water toe te voegen met behulp van de by-pass tool. Dit is een rode trechter die is geleverd samen met de Versa. Controleer tijdens het bijvullen of het waterlevel niet boven maximum uitstijgt.
Maak gebruik van Cleansing Wipes waarmee je de applicator kan reinigen. Vanuit hygiëne- en onderhoudsoogpunt is het van belang om elektrodes na iedere behandeling te reinigen.
X